REPREZENTATIVCI

Adnan Kovačević za "Avaz": Bili bi zadovoljni i s Evropskom ligom

Grupna faza Lige prvaka je glavni cilj, poručio je stoper Ferencvaroša

Kovačević: Imamo svježine. AGENCIJE

Piše: A. Vatreš

3.8.2022

Nakon izbacivanja Slovana, pred Ferencvarošom je duel trećeg pretkola Lige prvaka protiv Karabaga (18 sati).

Iako nisu imali mnogo vremena za pripremu, u ovom klubu su dobro analizirali protivnika, otkrio nam je Adnan Kovačević (28), jedan od četvorice bh. igrača u redovima mađarskog prvaka.

Analiza protivnika

- Upoznali smo protivnika dovoljno, jer smo ga gledali već kad smo znali da možemo izvući njih ili Cirih. Trener je sve to dobro analizirao i vjerujem našao idealnu taktiku. Imali smo u nedjelju tešku utakmicu s Puškašom na startu nove sezone, ali igrali smo skoro s cijelom drugom ekipom, tako da imamo i svježine – rekao je Kovačević za “Dnevni avaz”.

U konkurenciji za današnji meč u Bakuu uz Kovačevića bit će i ostali bh. igrači – Eldar Ćivić, Stjepan Lončar i Muhamed Bešić.

- Svi naši su tu. I Muhamed Bešić je na spisku. Oporavio se od te povrede zbog koje je propustio prethodne utakmice i bit će na klupi – otkrio nam je Kovačević, koji je i sam imalo manjih problema.

- Pred revanš utakmicu sa Slovanom sam imao problema s aduktorom, pa me je trener zato ostavio na klupi, ali sada je sve dobro i nadam se da ću danas nastupiti – istakao je Kovačević.

Ukoliko prođe Karabag, Ferencvaroš će u plej-ofu igrati protiv boljeg iz dvoboja Šerif Tiraspolj – Viktorija Plzenj.

- Mislim da su i to dobri protivnici. Ko god da bude od njih šanse bi bile 50-50. Ako uspijemo proći ovu rundu, imali bi odlične izglede da se plasiramo u grupe Lige prvaka. To je glavni cilj, ali ako bude i Evropska liga, mislim da će klub biti zadovoljan – istakao je Kovačević.

Jaka ekipa

Ferencvaroš je u odbranu naslova u Mađarskoj krenuo domaćom pobjedom nad Puškašom (1:0).

- Mislim da će nam upravo Puškaš uz možda Fehervar biti glavni konkurent za osvajanje prvenstva. Imamo opet veoma jaku ekipu, 25-26 kvalitetnih igrača koji konkurišu na svim pozicijama. Mislim da neće biti problema ni da igramo na dva fronta, da se možemo maksimalno fokusirati na prvenstvo i evropska takmičenja – dodao je Kovačević.

Kovačević je ove sezone odigrao četiri od pet mečeva za mađarskog prvaka i sva četiri je počeo od prve minute.

U Ferencvaroš je stigao u avgustu 2020. godine iz Korone Kielce i uspio osvojiti dvije titule prvaka i jedan trofej kupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.