PREMIJER LIGA BIH

Čuvar mreže Banjalučana za "Avaz": Ekipa se oporavila, u subotu želimo početi pobjednički niz

Pobjeda u Posušju nam je mnogo značila i došla je u pravi momenat, kada je ekipa bila u jednoj krizi

Pavlović optimista pred nastavak sezone. DRUŠTVENE MREŽE

Piše: M. K.

4.8.2022

Fudbaleri Borca u subotu dočekuju sastav Igmana, debitanta u Premijer ligi BiH, u okviru 4. ligaškog kola, u utakmici u kojoj ulaze u ulozi velikog favorita.

Mnogo toga u Borcu nije štimalo u posljednje vrijeme pogotovo nakon eliminacije od kluba s Farskih Ostrva, B36. Borac se, ipak, nedavno s gostovanja u Posušju vratio s tri boda nakon poraza od Sarajeva i remija sa Slogom u prvom kolu.

Iskusni čuvar mreže Borca, Bojan Pavlović, u razgovoru za portal "Avaza" govorio je o narednom iskušenju u Premijer ligi, te se osvrnuo na banjalučki sastav i probleme s kojima su se susreli u posljednje vrijeme.

- Pobjeda u Posušju nam je mnogo značila i došla je u pravi momenat, kada je ekipa bila u jednoj krizi. Zato nam je utakmica protiv Igmana od izuzetnog značaja jer bi pobjedom ušli u jedan pobjednički niz, kaže Pavlović.

Šok od ispadanja u 1. kolu Konferencijske lige potrajao je i ekipi nije bilo lako prihvatiti taj poraz kojem se malo ko nadao, ali su se sada, kaže Pavlović, konsolidovali i okrenuli potpuno prema Premijer ligi.

- Niko se nije nadao tako ranoj eliminaciji iz takmičenja, ali te stvari se dešavaju u fudbalu. Mi smo ipak malo ostali zarobljeni u vremenu i to je to. Sada smo se oporavili i fokusirani smo na duel s timom iz Konjica, rekao nam je bivši golman Sarajeva.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.