KONAČNA ODLUKA

Čelzi pobijedio Barcelonu: Tuhel „slomio“ Aspilikuetu

Ćavi (Xavi) je računao da bi dolaskom Aspilikuete kompletirao odbranu po svom ukusu

Sesar Aspilikueta. Agencije

G. Š.

4.8.2022

Čelzi uzvraća udarac Barceloni: Sesar Aspilikueta (Cesar Azpilicueta) neće preći na Nou Kamp ovog ljeta. Iako je španski reprezentativac bio „viđen“ u dresu Barse u narednoj sezoni, pregovori su dugo trajali, a na kraju je riješio da ostane u Čelziju. Uspjeli su na Stamford Bridžu da ga ubijede da ostane i da potpiše novi ugovor na dvije godine.

Ćavi (Xavi) je računao da bi dolaskom Aspilikuete kompletirao odbranu po svom ukusu, ali je, kako procjenjuje "Mundo Deportivo", pobijedila taktika menadžera Čelzija Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) koji je u svakoj prilici govorio kako mu je španski defanzivac jedan od ključnih igrača i kako ne može da zamisli tim Plavaca bez njega.

Nijemac je bio dovoljno ubjedljiv da „slomi“ Aspilikuetu da odbije ponudu Barcelone i da, sa kapitenskom trakom na ruci, odluči da predvodi Čelzi još dvije sezone. Španac je na Stamford Bridž došao 2012. godine i slavi punu deceniju u klubu. Ostanak Aspilikuete je donio malo olakšanje u taboru Čelzija, jer je odbrana već debelo rasturena odlascima Antonija Ridigera (Rudiger) u Real Madrid i Andreasa Kristensena (Christensen) u Barcelonu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.