NA POLJUDU

Hajduk poslije preokreta savladao Vitoriju Gimaraeš

U 87. minutu Filip Krovinović je donosi konačan rezultat na Poljudu i prednost pred revanš, koji je karta za meč protiv Viljareala

Emir Sahiti slavi gol za 1:1. HNK HAJDUK SPLIT

S. S.

4.8.2022

U fantastičnoj atmosferi splitskog Poljuda fudbaleri Hajduka ostvarili su pobjedu protiv Vitorije Gimaraeš 3:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Konferencije.

Osvojen kup, ozbiljno izazivanje Dinama u prvenstvu, podstaklo je pozitivnu euforiju kakva dugo nije viđena u Splitu. Zbog toga se jedva čekala evropska premijera protiv Vitorije.

Vrhunska koreografija

Torcida je, očekivano, pripremila vrhunsku koreografiju, ali domaći fudbaleri nisu bili na takvom nivou u prvih sat vremena. Doduše, i Portugalci su bili još slabiji, ali su ipak prvi došli do gola. U 61. minutu Migel Maga doneo je Vitoriji vođstvo.

 Krenuli su žešće domaći, da dođu što prije do gola, a u 67. minuti preko Emira Sahitija su to i uspjeli. 

Karta za Viljareal

No, tu nisu stali, nego su nastavili dalje napadati. I zahvaljujući takvom pristupu  u 75. minuti dolaze do potpunog preokreta preko Darija Melnjaka.

U  87. minutu Filip Krovinović je donosi konačan rezultat na Poljudu i prednost pred revanš, koji je karta za meč protiv Viljareala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.