TUZLACI PREGAZILI SARAJEVO

Dragan Jović: Odlučili smo se na visoki pritisak, Kulibali će donijeti kvalitet cijeloj ligi

Trener Dragan Jović nakon meča na press konferenciji nije krio zadovoljstvo visokom pobjedom protiv kluba kojeg je nekad trenirao

Jović zadovoljan pobjedom. GORAN ŠUMAR

Piše: G. Š.

10.8.2022

Zaostalu utakmicu 1. kola Premijer lige BiH na stadionu Bilino polje večeras su odigrali Sarajevo, koje je bilo domaćin zbog obnove stadiona Koševo, i ekipa Tuzla Cityja.

Tuzlaci su nanijeli Sarajevu težak poraz 1:5.

Trener Dragan Jović nakon meča na press konferenciji nije krio zadovoljstvo visokom pobjedom protiv kluba kojeg je nekad trenirao.

- Prva ideja je bila da popravimo utisak iz prve utakmice protiv Slobode. Odlučili smo se na visok pritisak jer smo znali da nemamo sšnse ako se povučemo. Naša potpuno zaslužena pobjeda u jednoj odličnoj igri. Sarajevo je u prva tri kola pokazalo visoku formu, ali i mi imamo visoke ambicije. Ovo je dobra naznaka za nastavak prvenstva, kaže Jović.

- Ovo je dobra naznaka za nastavak prvenstva. Klub koji bude imao dobar skauting u Africi može napraviti iskorak, kaže Jović, pa se osvrnuo na sjajnu igru Kulibalija (Coulibaly):

- On će donijeti dodatni kvalitet cijeloj Premijer ligi BiH, baš kao i renoviranje terena širom BiH, zaključio je Jović.

Naredni meč Tuzlaci igraju na Grbavici.

- Radujem se dolasku na Grbavicu. Željo igra puno bolje nego što to pokazuje tabela, kaže Jović dodavši kako će se ekipa pojačati još jednim napadačem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.