GRBAVICA

Tarik Hodžić otkrio za „Avaz“ hoće li se Misimović vratiti u Želju: Ćurić i Jahić su zalog za bolju budućnost

Povratak Ćurića je pravi potez. Ipak, on je skoro 25 godina radio u Nizozemskoj, koja ima odličnu školu fudbala

Tarik Hodžić i Senad Misimović. Avaz

Piše: G. Š.

13.8.2022

Tarik Hodžić (70), nekadašnji napadač kluba s Grbavice, ali i ljubljanske Olimpije, Liježa, Galatasaraja... otkrio nam je da se Senad Misimović neće vratiti na čelo FK Željezničar.

- Nema govora, rekao je Hodžić i dodao:

Nizozemska škola

- Ako bude moguće kupiti dionice FK Željezničar, milsim da bi to Senad uradio. A od povratka na čelo kluba, mislim da nema ništa. Dobro poznajem njegov karakter, nema šanse – nema teorije. Ipak, on je puno napravio na Grbavici, a onda su počela skandiranja: Uprava napolje... Zbog toga je odmah rekao: Doviđenja. I ja bih isto to uradio.

Kada su u pitanju posljednje promjene na Grbavici, Hodžić je pohvalio povratak nekadašnjeg asa Plavih Edina Ćurića, koji je od 1. avgusta šef omladinskog pogona FK Željezničar.

- Povratak Ćurića je pravi potez. Ipak, on je skoro 25 godina radio u Nizozemskoj koja ima odličnu školu fudbala. To je nešto novo u Želji, mislim da će rezultati njegovog rada biti odlični. Pošto je moj unuk Ajan nedavno počeo da igra u Želji, gledao sam nekoliko treninga nada kluba s Grbavice. Oduševio sam se kada sam vidio kako radi mali Jahić (Sanel – op.a.). Takve treninge nisam vidio na našim prostorima, a zbog unuka sam pratio kako rade mnogi naši treneri koji rade sa mladim. To je takav proces, ozbiljnost, kao da se radi o prvotimcima. Samo da vidite kao igraju sa maksimum pet dodira – osam protiv osam, a peti dodir možeš samo šutnuti po golu. Otkrivanja, lijeva – desna, postavke igre... – sve je na najvišem nivou, analizira Hodžić.


Jedina šansa

Nekadašnji napadač Plavih ističe da su Ćurić i Jahić zalog za svjetliju budućnost FK Željezničar.

- Klub čvrsto treba stati iza njih. Mislim da je to jedina šansa Želje, odnosno da ta naša djeca, kao nekada, budu nosioci igre prvog tima. U moje vrijeme, uvijek je najmanje pet juniora potpisivalo za prvi tim. A od tih pet trojica su bili reprezentativci... Nama trebaju igrači iz naše škole. Zbog toga smatram da je angažman Ćurića pravi potez, kao i to da malog Jahiće treba isforsirati kao trenera. Ako treba, ja ću mu pomoći da ode desetak dana u moj bivši klub - u Galatasaraj, i prati treninge. Ponavljam , oduševio me kako vodi ekipu, kako postavlja tim... Pravi profesionlac - zaključio je Hodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.