PRIJELAZNI ROK

Barcelona i Juventus postigli dogovor oko transfera napadača

I dok administrativci odrađuju svoje, 28-godišnji napadač je počeo da namiguje "Staroj dami"

Memfis Depaj. Arhiva

G. Š.

13.8.2022

Nije mnogo prošlo otkako se prvi put pojavilo kao opcija do momenta kada je, kako od jutros prenose brojni italijanski mediji, sve ugovoreno. Preostali su još samo oni najsitniji detalji, oko svega ostalog Barcelona, Memfis Depaj (Memphis Depay) i Juventus su se usaglasili, tako će Nizozemac u naredne dvije sezone nositi dres "Stare dame".


Olakšan budžet za plaće

Barsi dobro dođe da se riješi napadača koji je pao u drugi plan nakon što je registrovan Robert Levandovski (Lewandowski - njegovim odlaskom budžet za plate lakši je za oko 10.000.000 eura), dok Juventus na ovaj način stavlja tačku na potragu za fudbalerom koji će biti partner Dušanu Vlahoviću u špicu napada, ili po potrebi njegova alternativa.

Depajev advokat i agent Sebastijan Ledure trenutno vodi završne razgovore sa Đoanom Laportom (Juan), kako bi Nizozemac prije dolaska u Torino raskinuo ugovor sa Barsom. Na taj način Juve bi ga dobio bez obeštećenja i bez mnogo problema mogao da mu ispuni finansijske zahtjeve - 14.000.000 neto za dvije sezone.


Najplaćeniji igrači tima

Ovo praktično znači da bi Depaj, uz Vlahovića, bio najplaćeniji igrač tima. I dok administrativci odrađuju svoje, 28-godišnji napadač je počeo da namiguje "Staroj dami". Na društvenim mrežama već je zapratio Pogbu, Bonučija, De Šilja...

Ukoliko se sve završi kako predviđaju italijanski mediji, Depaj bit će peto pojačanje Juventusa ovog ljeta. Podsjetimo, prije njega stigli su Di Marija, Pol Pogba (Paul), Glejson Bremer i Filip Kostić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.