PRIJELAZNI ROK

Everton odbio Čelzijevu ponudu od 47.000.000 eura za napadača

Gordon je bio na meti Totenhema ovog ljeta. "Pjevci" su ga htjeli u paketu sa Brazilcem Rišarlisonom

Entoni Gordon. Agencije

G. Š.

15.8.2022

Čelzi je veoma aktivan ovog ljeta na fudbalskoj pijaci. Iako je prošlo već dva kola u Premier ligi, Plavci u finišu prijelaznog roka žele da se pojačaju. Pikirali su talentovano krilo iz Evertona, Entonija Gordona (Anthony Gordon), koji ima samo 21 godinu.


Lažna devetka

"Sky Sports" je javio da je prvobitna ponuda upućena na Gudison - 40.000.000 funti, odnosno nešto više od 47.000.000 eura. "Karamele" su odgovorile da talentovani ofanzivac nije na prodaju, ali mediji špekulišu da bi Everton bio spreman za razgovore ako stigne ponuda od 50.000.000 funti.

Gordon je bio na meti Totenhema ovog ljeta. "Pjevci" su ga htjeli u paketu sa Brazilcem Rišarlisonom (Richarlison), ali tim iz Liverpula nije bio spreman da se odrekne mladog Engleza. Također, i Njukasl ga je navodno htio angažovati, ali nije bio zvanične ponude.

Englez je ove sezone uzdanica menadžera Franka Lamparda. U prva dva kola je igrao „lažnu devetku“ zbog povrede koljena Dominika Kalverta Luina (Dominic Calvert Lewin). On je na 51 utakmici u dresu "Karamela" postigao četiri gola. 


Dijete Mersisajda

Gordon je dijete Mersisajda. Počeo je igrati fudbal u mlađim kategorijama Liverpula. Na Enfildu je bio pet godina, a od 2017. je na Gudisonu. Prošle godine je bio na pozajmici u Prestonu, a trenutno je mladi reprezentativac Albiona.

Čelzi je prethodne sedmice platio Brajtonu za Marka Kukurelju čak 73.000.000 eura, juri Frenkija de Jonga iz Barcelone za koga su spremni da plate više od 80.000.000, a oko 100.000.000 bi mogao da bude transfer stopera Lester Veslija Fofane. "Lisice" zasad odbijaju sve nalete Plavaca, ali vidjet ćmo da li će uspjti do kraja ljetnje pijaca da zadrže stub odbrane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.