PRIJELAZNI ROK

Kazemiro, Ziješ i Dembele na listi želja Mančester junajteda

Junajted sada panično luta po fudbalskoj pijaci u potrazi za hitnim rješenjima pošto je grupa iskusnijih igrača predočila upravi da su neophodna pojačanje

Plan da sa novim trenerom Erikom Ten Hagom krene rekonstrukcija i podmlađivanje tima se brzo pretvorio u agoniju. Agencije

G. Š.

16.8.2022

Poslije potrošenih preko 70.000.000 eura, dovedena tri pojačanja i 15 dana pred kraja ljetnog prijelaznog roka Mančester junajted nema tim! To je očigledno i laiku posle fijaska protiv Brajtona i Brentforda u prva dva kola Premier lige. Plan da sa novim trenerom Erikom Ten Hagom krene rekonstrukcija i podmlađivanje tima se brzo pretvorio u agoniju.

Lutanje po fudbalskoj pijaci

Junajted sada panično luta po fudbalskoj pijaci u potrazi za hitnim rješenjima pošto je grupa iskusnijih igrača predočila upravi da su neophodna pojačanje. Ostao je Junajted ovog ljeta bez Pogbe, Lingarda, Matića, Mate, Teljesa, Kavanija, Hendersona, a doveo Lisandra Martineza, Tajrela Malasiju i Kristijana Eriksena, ali je utisak da je još slabiji nego lane. 

Mnogo dragocjenog vremena je klub iz Mančestera potrošio na „talačku krizu“ sa nezadovoljnim Kristijanom Ronaldom i ubjeđivanjem Frenkija de Jonga da im se pridruži. Sada vrijeme polako curi, fudbalska pijaca se zatvara za dvije sedmice, a gomila posla nije obavljena.

Situacija sa Ronaldom još nije rešena ali deluje da je i klubu dosta Portugalca i da jedva čekaju da ga neko uzme i da ga se reše. Međutim, problem je kako dovesti pojačanja za tako kratak vremenski rok.

U toku su pregovori oko dolaska Adrijena Rabioa iz Juventusa, ali njegov transfer neće umiriti nezadovoljne navijače. Iz Španije stiže vijest od uglednih novinara da je Junajted zainteresovan za Realovog Kazemira koji bi im donio iskustvo, stabilnost i čvrstinu u veznom redu. Naravno, morali bi debelo da ga plate i da mu ponude mnogo bolji ugovor od aktuelnog u Madridu jer samo "lud čovjek" bi u ovom trenutku otišao iz Reala u Mančester junajted.


Igračka križaljka

Tu nije kraj Junajtedovim paničnim potragama na fudbalskoj pijaci. Trener Erik Ten Hag želi i Hakima Ziješa koji je višak u Čelziju i sa kojim je imao uspješnu saradnju u Ajaksu. Plavci su otpisali Marokanca i Milanu su za njegov transfer tražili samo 10.000.000 eura. Ali, malo je vjerovatno da će ista cijena važiti i za konkurenta iz domaćeg prvenstva. Svi znaju da Junajtedu gori pod nogama, da ima para i spremni su da ga „oderu“.

Također, uz očekivan odlazak Ronalda, "Crvenim đavolima" je neophodan i napadač. Spominjala su se prethodnih dana i sedmica razna imena poput Alvara Morate, Pjera Emrika Obamejana, Raula de Tomasa, a od danas su aktuelna još dvojica napadača: Mateus Kunja i Musa Dembele.

I dok Atletiko nije spreman da pusti Brazilca za manje od 50.000.000 eura, Francuz iz Liona je jeftinija i realnija varijanta. Ali je pitanje da li je to dovoljan kvalitet da ugasi požar na Old Trafordu. Sve ukazuje na to da će Junajted biti aktivan do posljednjih sati prijelaznog roka i da će opet rizikovati da prokocka još jedno ljeto i sezonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.