TUZLA

Dževad Šećerbegović za "Avaz": Hoće li stadion Tušanj biti zatvoren do proljeća

Niko ne zna kada bi radovi trebali biti gotovi, rekao je direktor tuzlanske Javne ustanove Stadion Tušanj

Dževad Šećerbegović. Arhiva

Piše: G. Š.

18.8.2022

Nakon dvadesetak dana zastoja, u utorak su na tuzlanskom stadionu Tušanj nastavljeni radovi na obnovi, odnosno izgradnji novog terena.


Svi ispaštamo

- U utorak je počelo postavljanje drenaže, rekao je direktor tuzlanske Javne ustanove Stadion Tušanj Dževad Šećerbegović (67) i dodao:

- Niko ne zna zašto je preko dvadeset dana bio zastoj u radovima. Zvali smo i u Savez, i u Banja Luku Acu, koji je zadužen za to. Niko neće da kaže pravi razlog zastoja radova, nego samo: Mašine trebaju da dođu iz Grčke... Bio sam im dosadan jer sam zvao skoro svaki dan, ali nema smisla... Možda su trebali raditi teren po teren. Ovako, svi ispaštamo – klubovi gube utakmice, kao i navijači koji ne mogu ići na njih, a puno je uloženo. Bez veze se dižu tenzije.

Na pitanje kada bi radovi na terenu stadiona Tušanj konačno trebali biti gotovi, Šećerbegović je odgovorio:

- Niko to ne zna. Isto pitanje sam postavio radnicima koji su se jutros (jučer) konačno ponovo pojavili na Tušnju, ali nisam dobio odgovor. Kažu mi: Naše je da radimo, mi to ne znamo. Kad pitam ove što bi to trebali znati odgovor je: Ne znam. Niko ne zna, istakao je nekadašnji as Slobode i Bešiktaša, ali i reprezentativac bivše Jugoslavije.


Jučer su nastavljeni radovi na terenu stadiona Tušanj. FENA

Nema radnika

Kako trenutno stoje stvari, ne vjeruje da će se Sloboda i Tuzla City vratiti na Tušanj prije početka proljetnog dijela sezone. A prvobitno su trebali biti završeni u septembru, najkasnije oktobru.

- Ne znam, može se dogoditi neko čudo, ali nema tu dovoljno radnika – mašinerije. Trenutno se na Tušnju farbaju reflektorski stubovi. Tuzlanska firma koja je dobila taj posao odmah je poslala dvadesetak radnika i radovi napreduju. Za 20 dana posao će biti gotov. Ljudi dobili posao i rade, vidiš da je to uigrana ekipa, zaključio je Šećerbegović.

Nismo naivni

Radovi su zaustavljeni, odnosno kasne i u Mostaru.

- I u Banjoj Luci, koliko zna. I tamo se stalo. Znamo mi svi šta je, niko nije budala. Nismo mi naivni da ne znamo o čemu se radi... To je toliko naivno, ali ovdje je riječ o sportu. I onako smo svi u „autu“, pa daj malo da se dignemo, Jer, kroz sport možemo malo živnuti. Treba nam malo radosti, veselja... Ma pusti sve ostalo, ali takva nam je država - rekao je Šećerbegović, koji nije želio biti konkretniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.