TRENER SLOBODE

Jahić: Uz podršku navijača do pobjede protiv Sloge

Moramo dati svoj maksimum sutra protiv Sloge da nam se ne bi ponovilo Posušje, kazao je

Adnan Jahić: Moramo dati maksimum. A. BEŠIĆ

A. Bešić

2.9.2022

U 9. kolu nogometne m:tel Premijer lige BiH, na Gradskom stadionu u Banovićima Sloboda će dočekati dobojsku Slogu.

Tim povodom danas je održana i konferencija za medije. Naš tim ovaj susret dočekuje u dobroj atmosferi, nakon što su u prethodnom kolu ostali neporaženi na gostovanju Igmanu iz Konjica. Adnan Jahić šef stručnog štaba Slobode istakao je kako crveno-crne sutra očekuje zahtjevan meč, protiv odličnog protivnika koji je u prethodnom kolu savladao Velež na domaćem terenu sa 3:0.

"Potrebna nam je pobjeda"

- Dolazi nam Sloga Doboj predvođena sjanim trenerom. Gospodin Zoran Ćurguz je bio i meni jedan period trener tako da znam o kakvom se treneru radi. Dobro su krenuli u prvenstvo. Njihova najveća odlika je što postižu dosta golova. Imaju jednu utakmicu više i pet bodova više od nas, međutim sutra će naš cilj biti zaustaviti možda jednog od najboljeg špica u ligi po formi Kulenovića - kazao je Jahić.

Dodao je da su imali jedan dan manje za pripremu od Sloge.

- Moramo dati svoj maksimum sutra protiv Sloge da nam se ne bi ponovilo Posušje. Svako ko istrči na teren mora dati svoj maksimum i ovom prilikom pozvao bih navijače da nas podrže. Nama treba sutra pobjeda, ako budemo svi na nivou mislim da ćemo osvojiti tri boda - istakao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

"Ako se ponovi zalaganje iz prethodnog meča rezultat neće doći u pitanje"

Jahić se danas osvrnuo i na prethodnu odigranu utakmicu u kojoj je Sloboda remizirala sa Igmanom. Smatra da ukoliko se ponovi želja, borba iz te utakmice, kao i utakmica protiv Borca i Sarajeva da pozitivan rezultat neće doći u pitanje. Moći će računati na sve fudbalere osim povrijeđenih Erića i Jusića.

Utakmica je na rasporedu sutra na Gradskom stadionu u Banovićima sa početkom u 16 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.