VOLKOT OBJAVIO I VIDEO

Igrači Arsenala su bili u posjeti kraljici: Dogovorili su se da budu ozbiljni, ali dežurni šaljivdžija je nasmijao i Elizabetu II

Strogo su morali poštovati dress-code, dogovoreno je da svi budu ozbiljni i da iskažu poštovanje kraljici, ali fudbaler iz Obale Slonovače nije izdržao

E. Ć.

9.9.2022

Venger i fudbaleri kod kraljice Elizabete II. Twitter

Kraljica Elizabeta II preminula je jučer u 96. godini. Ona je bila britanski monarh s najdužim stažem jer je vladala punih 70 godina. U junu mjesecu je proslavila platinasti jubilej - 70 godina na vlasti.

Bivši fudbaler Arsenala Tio Volkot (Theo Walcott) prisjetio se zanimljive situacije iz 2007. godine kada je igrači i stručni štab Arsenala išli u posjetu kraljici Elizabeti II.

"Topnici" su na čaj kod kraljice došli u odijelima. Strogo su poštovali dress-code, dogovoreno je bilo i da svi budu ozbiljni i da iskažu poštovanje kraljici, ali dežurni šaljivdžija Emanuel Ebue (Emmanuel Eboue) nije izdržao.

Kraljica Elizabeta II je prišla i svakom fudbaleru pružila ruku. Pozdravila se i s Ebueom, a onda se okrenula. 

- Madam, madam - rekao je Ebue, a kraljica se okrenula.

- Ja sam uredu, hvala vam, ali molim vas ne želim više biti fudbaler. Želim paziti na vaše pse - kazao je Ebue, nakon čega se kraljica nasmijala, smijao se i princ Filip, kao i cijeli tim Arsenala.

Inače, Arsenal je jedini fudbalski klub koji je bio u posjeti kod kraljice Elizabete II.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.