EKSKLUZIVNO

Faruk Hadžibegić više nije trener MC Alžira

Ponavio mi se "slučaj Denizli", gdje sam bio sa Čalom (Mehmed Janjoš - op.a.) i Dinom (Đurbuzović), rekao je Hadžibegić za "Avaz"

Faruk Hadžibegić. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.9.2022

Naš fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić sporazumno je raskinuo ugovor sa MC Alžirom, saznaje "Avaz".

- Ponavio mi se "slučaj Denizli", gdje sam bio sa Čalom (Mehmed Janjoš - op.a.) i Dinom (Đurbuzović), rekao je Hadžibegić za "Avaz" i dodao:

- Ni mi treneri, ni igrači, nismo bili plaćeni za svoj rad. Nedavno sam obavio razgovor sa predsjednikom kluba na kojem mi je obećao da će igrači dobiti plaće, ali se to nije dogodilo. Poslije smo obavili još jedan razgovor, ali nije bilo rezultata...

MC Alžir igračima duguje od tri do šest plaća.

- Ja sam podržao predsjednika kada je obećao da će isplatiti dugovanja igračima, ali pošto se to nije dogodilo, te nakon što su mi igrači danas na treniningu rekli: Treneru, šta da radimo?, odlučio sam pokrenuti proceduru raskida ugovora. Jednostavno, nemam više kredita kod igrača. Također, ja nisam dobio još ni marke, ali je najveći problem što nisu plaćeni igrači - zaključio je Hadžibegić. 

Inače, MC Alžir je u prva tri kola osvojio dva boda (dva remija i poraz), a u petak je odigrao 0:0 na gostovanju kod RC Arbe...
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.