FK SARAJEVO

Dudićev pomoćnik najavio derbi s Veležom: Igraju drugačiji stil od onog koji smo mi preferirali

Kodro se nada bodovima

Mustafa Kodro. PRINTSCREEN

A. V.

18.9.2022

Pomoćnik Feđe Dudića u stručnom štabu Sarajeva, Mustafa Kodro, najavio je derbi protiv Veleža, koji se igra sutra u Gabeli s početkom od 16 sati.

Kodro je poručio da ekipu raduje duel protiv Širokog Brijega gdje je Sarajevo stvorilo mnogo prilika, ali nije uspjelo matirati protivničkog golmana.

- Sigurno da nas raduje utakmica protiv Širokog, koju smo jako dobro odigrali. Nismo imali sreće sa završnicom i nadamo se da će to biti dosta bolje protiv Veleža, rekao je Kodro.

Neće u sastavu Sarajeva biti kartoniranih Adnana Džafića i Andreja Đokanovića, a Kodro ističe da će oni nedostajati ekipi.

- Hoće sigurno. Kartonirani igrači će nedostajati ekipi sigurno, pored ovih povrijeđenih. Raduje nas povratak Suljića i Avramovskog i siguran sam da igrači koji izađu na teren da će ih dostojno zamijeniti.

Muhamed Musa vraća se poslije reprezentativne pauze, ali raduje sve u bordo timu povratak Danijela Avramovskog, što će sigurno obradovati i navijače Sarajeva.

- Musa najvjerovatnije poslije reprezentativne pauze. On individualno trenira, nije sa ekipom. Avramovski se vratio prije sedam dana i počeo je raditi sa ekipom. Vjerovatno da će dobiti neku minutažu.

Kodro ističe da bi to što su sarađivali sa ovim igračima moglo pomoći Sarajevu u pripremi utakmice, ali da je trener ipak drugačiji, samim tim i stil.

- Može sigurno. Poznajemo većinu tih igrača, ali trener je novi. Sigurno da je stil igre drugačiji nego onaj koji smo mi preferirali. Dat ćemo sve od sebe u utakmici, vrlo važni su nam to bodovi za nastavak sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.