PREMIJER LIGA BIH

Trener Sloge Ćurguz optužio Kosorića: Ličio je više na Indijanca, nego na pravog kapitena Želje

Čestitam im i na pobjedi, a da li je zaslužena i da li je moglo biti drugaćije – to je diskutabilno, rekao je šef struke kluba iz Doboja

Zoran Ćurguz. Arhiva

Piše: G. Š.

19.9.2022

Trener dobojske Sloge Zoran Ćurguz nakon sinoćnjeg premijerligaškog duela na Grbavici (1:0) iz protesta nije došao na zvaničnu pres konferenciju, ali je ipak dao izjavu za medije ispred stadiona.   


Željo je mogao prijetiti samo iz prekida

- I prije utakmice sam čestitao Željezničaru na 101 godini postojanja, smatram da je to jedan od boljih klubova na ovim prostorima, rekao je Ćurguz i dodao:

- Čestitam im i na pobjedi, a da li je zaslužena i da li je moglo biti drugaćije – to je diskutabilno. Imali smo dva zicera u prvom poluvremenu, a Željo je mogao prijetiti samo iz prekida. Tako su i dali gol.

Smatram da Željezničar mora imati boljeg kapitena (Aleksandar Kosorić).

- Gospodin Kosorić je ličio više na jednog Indijanca, nego na pravog kapitena - kako se ponašao na terenu. Međutim, to mu je neko dozvolio da tako radi. Radili su opstrukciju igre, u zadnjih 15 minuta se igralo per. Uz neke jeftine trikove koji Želji zaista ne trebaju kada igraju s jednom ekipom koja je tek ušla u ligu i došla je da se nadigrava, rekao je Ćurguz.


Seoski trikovi

Također, dodao je i ovo:

- Najavio sam i ranije da nećemo više izbacivati loptu i vidjeli ste – nismo izbacili loptu u jednoj situaciji, a igrač Željezničara je odmah ustao. Moramo tražiti da nam fudbal bude mnogo bolji i da imamo mnogo bolji odnos i više fer-plejaa, a ne da se služimo nekim seoskim trikovima, zaključio je Ćurguz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.