IGRAČ TORPEDA

Agent mladog "Zmaja": On bi zaigrao protiv Rusije, to je prijateljska zemlja

Zašto ne? Bio bi zainteresovan. Uostalom, ovo je politička priča, odgovori Pjanića i Džeke su specifična igra, rekao je Idrizović

Savić: Za "A" selekciju debitovao protiv SAD. NSBiH

E. Ć.

23.9.2022

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Igor Savić skrasio se u ruskom Torpedu nakon što je napustio ekipu Zrinjskog. Njemu se očito svidjela Moskva i Rusija, navodi njegov agent Ashat Idrizović. 

Idrizović je u izjavi za RB Sport rekao da bi se Savić odazvao u slučaju da dobije poziv za utakmicu Bosne i Hercegovine i Rusije, ukoliko se taj susret bude igrao.

Ruski medij je naveo da su neki reprezentativci poput Edina Džeke i Miralema Pjanića već javno objavili da neće igrati utakmicu protiv Rusije. Upitan da li bi Savić prihvatio poziv, njegov menadžer odgovara:

- Naravno. Zašto ne? Bio bi zainteresovan. Uostalom, ovo je politička priča, odgovori Pjanića i Džeke su specifična igra. Takve stvari se sada dešavaju u svijetu, ali ne bi trebale biti, pogotovo u sportu. Ipak, ljudi u Bosni Rusiju doživljavaju kao prijateljsku zemlju - rekao je Idrizović za RB Sport.

Inače, Savić je sa ruskim timom potpisao ugovor do juna 2025. godine. Što se tiče reprezentacije BiH, u decembru prošle godine je debitovao za "A" selekciju, kada je zaigrao u prijateljskom susretu protiv SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.