SENT PETERBURG

Nekadašnji napadač Barcelone iz Brazila uzima ruski pasoš

Ideja o ruskom pasošu nije samo moja, to je i želja kluba, rekao je Malkom

Malkom: Za sada ne razmišljam o debiju za rusku reprezentaciju. FC Zenit

G. Š.

30.9.2022

Nekadašnji napadač Barcelone, Brazilac Malkom (Malcom - 25) spreman je uzeti ruski pasoš, a kako nikad nije zaigrao za Brazil, uskoro će steći uslove za igranje pod ruskom zastavom.

- Ideja o ruskom pasošu nije samo moja, to je i želja kluba, rekao je za "Sport express" Malkom, koji u Zenitu ima solidnu statistiku (88 utakmica, 23 gola, 21 asistencija), a u njegovom klubu posebno cijene to što je ostao vjeran i u teškim trenucima kada je ruski nogomet izbačen iz evropskog. 

- Ako se time oslobodi dodatno mjesto za još jednog stranca u klubu, zašto ne? Dugo sam u Rusiji, jako mi se sviđa ovdje. I općenito, ako ova odluka dovede do toga da će biti koristi za klub, zašto ne?

Brazilskog napadača, podsjetimo, Barcelona je 2018. godine dovela iz Bordoa za 41 milioa eura. No, na Nou Kampu nije ostavio neki poseban trag (24 utakmica - šest golova) pa je  godinu kasnije prodat Zenitu za 40 miliona eura.

- Za sada ne razmišljam o debiju za rusku reprezentaciju. To je pitanje budućnosti o kojem tek treba razgovarati. Da budem iskren, nemam pojma što bih rekao po tom pitanju. Glavna ideja je sada osloboditi jedno mjesto za legionara u Zenitu - istakao je Malkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.