ZA SVE POSTOJI GRANICA

Peti: Da sam na mjestu Mesija i društva, bila bi mi puna kapa svaki put kad Mbape progovori

Uvijek se radi o istom igraču, rekao je nekadašnji francuski reprezentativac

Emanuel Peti. AFP

G. Š.

2.10.2022

As PSG-a Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) polako se pretvara u igrača koji je stalno s nečim nezadovoljan i često spreman provocirati. Nakon što je Francuska nedavno u Ligi nacija pobijedila Austriju francuski napadač je izjavio:


Efekat bumeranga

- Ovdje igram drugačije nego u klubu, ovdje imam puno više slobode. U Parizu je drugačije, od mene se traži da katkad budem "pivot" koji otvara prostor za druge, požalio se Mbape.

Riječi koje su navodno ponovno iznervirale njegove saigrače u napadu PSG-a, a to su Nejmar (Neymar) i Lionel Mesi (Messi). Što je potpuno logično prema Emanuelu Petiju (Emmanuel Petit), nekad sjajnom francuskom reprezentativcu, koji je RMC-u javno kazao da Mbape polako, ali sigurno postaje nepodnošljiv i da bi bilo bolje da razmisli prije nego riskira tako eksplozivan medijski istup.

- Uvijek se radi o istom igraču, rekao je Peti i dodao:

- U jednom trenutku mora prestati. Je li sposoban shvatiti posljedice svojih riječi? Postoji efekat bumeranga. Reci nasamo svom treneru ako te nešto muči. Govorimo o samom srcu ekipe, a on to samo tako stavlja u javnost. Da sam na mjestu Mesija i društva, bila bi mi puna kapa svaki put kad Mbape progovori. Sljedeći korak je da ga pitaju kakvu ekipu želi imati. Samo to još nedostaje.


Mora promijeniti način komunikacije

Peti je Francuz, Mbape je njegov sunarodnjak, ali za sve postoji granica. Francuzi također sve više pišu kako je Mbape sve manje simpatičan za fudbalske promatrače, za navijače PSG-a, kao i za Francuze. 

Mbape svoj način komunikacije, ali i pogleda na fudbal, očito mora brzo promijeniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.