SUPERLIGA TURSKE

Bešiktaš ima problem sa gradskim derbijima, ali je danas favorit protiv Fenera

To jasno govori o tome da bi 65. izdanje turske elite moglo da bude jedno od najneizvjesnijih, i da svaki bod ili gol ima ogroman značaj

Bešiktaš nastavlja da igra gradske derbije u brzom nizu poslije reprezentativne pauze. Besiktas FC

Piše: G. Š.

2.10.2022

Odavno se nije desilo da poslije prve trećine turskog prvenstva čak sedam vodećih bude smješteno u svega tri boda. S tim, da su zbog neparnog broja klubova u Superligi Bašakšehir i Fenerbahče odigrali meč manje od ostalih rivala iz pomenute grupe. To jasno govori o tome da bi 65. izdanje turske elite moglo da bude jedno od najneizvjesnijih, i da svaki bod ili gol ima ogroman značaj.


Fener ima najbolji napadački učinak

Bešiktaš nastavlja da igra gradske derbije u brzom nizu poslije reprezentativne pauze. Ovoga puta ekipa trenera Valerijena Ismaela sastaje se sa Fenerbahčeom, direktnim konkurentom za najviša mjesta u prvenstvenoj borbi. Gosti u nedjeljni dvoboj ulaze u mnogo boljoj formi. Dok je BJK osvojio samo bod u posljednje dvije prvenstvene utakmice, Fener je nedavno slavio dva trijumfa. Između ostalog, Alanja je deklasirana u prošlom kolu sa 5:0, a ukoliko "Kanarinci" nastave da rešetaju kao u dosadašnjem toku kampanje, teško će "Orlovi" uspjeti da im se odupru.

Poslije dva velika neuspjeha u ligi, Bešiktaš se ne samo oprostio od vrha tabele, već je sada pao na peto mjesto. Poslije poraza od Bašakšehira igrao je samo skromno u remiju sa Istanbulom. Gradski derbi protiv Fenerbahčea zato dolazi u lošem trenutku. Crno-bijeli odbrambeni red mora da bude posebno ubjedljiv, jer Fenerbahče ima najbolji napadački učinak u ligi, dok je Bešiktaš već primio 10 golova poslije sedam kola.

Belgijanac kao džoker

Fenerbahče je do sada izgubio samo jednu utakmicu u šampionatu i poslije šest utakmica ima 13 bodova. Najzaslužniji za dobar ofanzivni učinak je Ener Valensija, strijelac sedam golova, taman koliko je postigao za čitavu proteklu sezonu. Ostaje da se vidi da li će Ekvadorac biti nosilac i protiv Bešiktaša, jer je Miši Batšuaji adekvatna zamjena na klupi. Do sada je, međutim, Belgijanac korišćen samo kao džoker.

Rijetko se dešavalo da okršaji ova dva istanbulska giganta budu nesadržajni i bez golova. Štaviše, obično ih postižu i jedni, i drugi. Od minulih 11 ligaških okršaja samo jedan nije donio gol na obje strane, pa je potpuno realno očekivati golove na Vodafon Parku, bez obzira na odluku da se Fenerovim navijačima ne dopusti ulazak na stadion iz bezbjednosnih razloga.ž

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.50. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.