PREMIJER LIGA BIH

Kodro pred duel sa Borcem: Bavili smo se nekim svojim problemima

Dolaskom Vinka Marinovića vide se pomaci u igri Borca, izgledaju dosta bolje, što pokazuje i pozicija na tabeli - popeli su se u gornji dio, rekao je Kodro, koji će umjesto kartoniranog Feđe Dudića voditi ekipu sutra sa klupe

Kodro i Varešanović. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

7.10.2022

Pomoćni trener Sarajeva Mustafa Kodro na današnjoj press konferenciji najavio je sutrašnji duel protiv Borca (Zenica -17 sati).


Svi moramo biti na svom maksimumu

- Dolaskom Vinka Marinovića vide se pomaci u igri Borca, izgledaju dosta bolje, što pokazuje i pozicija na tabeli - popeli su se u gornji dio, rekao je Kodro, koji će umjesto kartoniranog Feđe Dudića voditi ekipu sutra sa klupe.

- Što se tiče nas, mi smo se bavili nekim svojim problemima koji su se desili u proteklom periodu. Nadam se da će se i kod nas osjetiti neki pomaci. Svi smo motivisani za sutra - svi moramo biti na svom maksimumu, i više od toga, da bismo došli do pozitivnog rezultata.

Kodro je najavio povratak Muhameda Muse (Muhhamed), ali i izostanak Avdije Vršajevića i Đanija Salčina.

- Vlatko Drobarov i Rijad Kobiljar su kartonirani, Avdija Vršajević ima nagnjećenje koljena, tako da ni on sutra neće moći konkurisati za tim, kao i Đani Salčin koji je ponovo zadobio povredu prsta. Ima problema oko toga, ne može trenirati sa ekipom... S druge strane, Musa trenira sa ekipom i bit će na raspolaganju.

Na pitanje da li je problem psihološke prirode da Sarajevo nakon primljenog pogotka pada u igri, Kodro je odgovorio.

- Pričali smo dosta o tome, puno smo radili na tome... Nadam se da ćemo već sutra imati neke pomake.


Radovi na Koševu

Neizbježna tema su radovima na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

- Što se tiče Koševa, nemamo nekih novih informacija. Koliko pratim, trenutno ništa nije urađeno, stoji sve onako iz prve faze - dignut je teren i to je to. Koliko znam, ništa više nije urađeno - zaključio je Kodro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.