TOP TEME

Irfan Durić iz Frankfurta za „Avaz”: Nismo još razgovarali o Petevu

U nedjelju žrijeb kvalifikacija za Euro 2024., a u ponedjeljak tematska sjednica Izvršnog odbora NSBiH u vezi sa slučajem „Rusija“

Irfan Durić. Arhiva

Piše: G. Šumar

8.10.2022

Predsjednik i dva potpredsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - Vico Zeljković, Irfan Durić i Ivan Beus danas su doputovali u Frankfurt, gdje će se sutra od 12 sati obaviti žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.


Jasan stav

Tim povodom smo razgovarali s potpredsjednikom kuće bh. fudbala Durićem, koji je na pitanje: „Je li tačno da selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) neće voditi naš tim u kvalifikacija za Euro 2024.“, kratko odgovorio:

- Nismo razgovarali na tu temu, tek smo došli i smjestili se - konstatira Durić u razgovoru za „Dnevni avaz“, te dodaje:

- Naravno, imam svoj stav, ali ne bi bilo uredu da ga prvo iznesem u medijima, a ne na sastanku sa kolegama iz Saveza.

Prvom strategu „Zmajeva“ uskoro – krajem godine do kada više nema utakmica, istječe ugovor s NSBiH.

- Vjerovatno ćemo o tome razgovarati u Frankfurtu. A za ponedjeljak je zakazan Izvršni odbor u vezi s utakmicom koju trebaju igrati s Rusijom, podsjeća Durić, te ističe da je njegov stav po tom pitanju od početka jasan.

Drugi potpredsjednik Saveza, podsjetimo, jedini na spornoj sjednici Komisije za hitnost NSBiH, za razliku od Vice i Beusa, te Miloša Brkića, Dragana Solde i Fuada Čolpe, nije glasao da se 19. novembra u St. Peterburgu zakaže prijateljska utakmica protiv reprezentacije Rusije.

- U Frankfurtu ćemo ponovo otvoriti i tu temu. U nedjelju, odmah nakon žrijeba, vraćamo se u Sarajevo - rekao nam je Durić.


Novi tereni

Neizbježna bh. fudbalska tema posljednjih dana su i radovi o postavljanju novih terena na gradskim stadionima Tušanj i Banja Luka, te Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu i mostarskom stadionu „Rođeni“.

- Minulih dana sam oko toga bio u kontaktu s kolegama iz kancelarije Saveza... Mislim da će do zime prostrijeti novu travu i u Tuzlu i Sarajevu. S druge strane, radovi na stadionima u Mostaru i Banjoj Luci su pri kraju. Naravno, raspitivao sam se i o primjedbama iz Mostara da na terenu ima ruma, da je malo „heravo“, i dobio odgovor da će se sve za desetak dana vratiti u normalu. Dok se trava malo primi... Inače, najbitnije je da se na svim stadionima prostre trava prije minusa, tako su nam objasnili... – rekao nam je Durić

I selektor dolazi u Frankfurt

Selektor Petev će u Frankfurt doputovati iz svog bugarskog doma, gdje je, kako kaže, našao mir. Međutim, nije još spreman za razgovor(e) za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.