STRUČNA ANALIZA

Van Basten: Nejmar je nemoguća osoba na terenu

Bila je to dosadna utakmica, a mislim da je posebno Nejmar imao lošu ulogu u njoj, rekao je Nizozemac

Marko Van Basten. FIFA

G. Š.

9.10.2022

PSG je jučer u 10. kolu francuskog prvenstva kiksao u gostima Remsa (0:0). Bila je to večer puna frustracija za Parižane koji su u 41. minuti ostao bez Serhija Ramosa (Sergio) nakon što je zaradio isključenje. Inače, utakmica je počela bez Nejmara (Neymar), ali je nedugo nakon početka drugog poluvremena 30-godišnji napadač ušao u igru.


Ponekad je zauzet sa svim, osim nogometom

Promašio je stopostotnu priliku za vodstvo PSG-a, a na samom kraju meče ušao je u sukob s igračima Remsa zbog čega je i požutio. Svojim je ponašanjem na terenu potpuno iznervirao legendu nizozemskog nogometa Marka Van Bastena (Marco - 57) koji je za "Ziggo Sport" komentirao:

- Bila je to dosadna utakmica, a mislim da je posebno Nejmar imao lošu ulogu u njoj. Konstantno je provocirao, udari nekog, a zatim glumi žrtvu kad dođe sudija, rekao je Van Basten i dodao:

- Dobar je igrač, ali ponekad je zauzet sa svim, osim nogometom. Aplaudirao bih nekome ko bi konačno stao na kraj njegovim igrokazima. Nemoguća osoba na terenu, zaključio je Nizozemac.


‘Bez dlake na jeziku‘

Bivši as Ajaksa i Milana posljednju utakmicu odigrao je kad je imao 28 godina, a nakon teške povrede koju je tada zadobio, odlučio je dvije godine kasnije i službeno otići u penziju. Poznat je da u svojim analizama utakmica govori ‘bez dlake na jeziku‘.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.