NESTVARAN MEČ

Kakva ludnica u Turskoj: Fenerbahče slavio 5:4 golom u petoj minuti sudijske nadoknade

Viđena su čak tri penala

Slavlje nakon gola Batšuajia. Screenshot / Sport klub

E. Ć.

9.10.2022

Fenerbahče i Fatih Karagumruk u okviru 9. kola turskog prvenstva odigrali su utakmicu za pamćenje na kojoj je viđeno devet golova, a na kraju su slavili žuto-crni i to pogotkom u petoj minuti sudijske nadoknade.

Fener je poveo u 9. minuti kada je pogodio Migel Krespo (Miguel Crespo), a onda je u razmaku od osam minuta Karagumruk, koji sa klupe vodio legendarni Andrea Pirlo, došao do preokreta. Fabio Borini je pogodio u 16. minuti, a onda je isti igrač asistirao Žeanu Kuasiju (Jean Kouassi) u 24. minuti. Do odlaska na odmor viđen je još jedan gol. Ener Valensija (Enner Valencia) je u 28. minuti poravnao rezultat.

U drugom pluvremenu su viđena čak tri penala. Prvi je izveo Valensija u 62. minuti, a četiri minute kasnije na drugoj strani ponovo se u strijelce upisao Borini. Valensija je u 73. minuti opet bio siguran egzekutor najstrožije kazne kada je donio vodstvo Feneru od 4:3.

No ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Burak Kapačak, igrač Fenera na posudbi u Karagumruku, je iskoristio smušenost u odbrani domaćeg tima i pogodio za 4:4, a onda je Miči Batšuaji (Michy Batshuayi) dao gol u petoj minuti sudijske nadoknade za veliku pobjedu Fenerbahčea.

Sve golove s utakmice 9. kola turskog prvenstva pogledajte u prilogu.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.