RAPSODIJA REDSA U ŠKOTSKOJ

Nevjerovatni Egipćanin: Pogledajte kako je Mohamed Salah ispisao historiju Lige prvaka

Egipćanin je dao tri gola u svega pet minuta i tako postigao najbrži het-trik u historiji najjačeg evropskog klupskog takmičenja

Salah: Tri gola od 76. do 81. minute. AP

E. Ć.

13.10.2022

Fudbaleri Liverpula slavili su uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Rendžersa u okviru 4. kola grupe A Lige prvaka sa 7:1, a susret je obilježio Mohamed Salah koji je ispisao historiju.

Egipćanin je dao tri gola u svega pet minuta i tako postigao najbrži het-trik u historiji najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Salah je pogađao u 76., 80. i 81. minuti, a zanimljivo da mu je za sva tri pogotka asistirao Diogo Žota (Jota).

Salah je u posljednje vrijeme bio na meti kritika, ali čini se da "hvata zalet". Svakako da ova pobjeda i golovi Salaha dolaze u pravi čas, pošto "Redsi" za vikend igraju u prvenstvu protiv Mančester sitija.

Pogledajte golove s utakmice Rendžers - Liverpul (1:7).



Inače, do sada je rekord držao Bafetimbi Gomis koji je u dresu Lijona u razmaku od osam minuta postigao tri gola protiv Dinama iz Zagreba 2011. godine. Na listi je i het-trik Kristijana Ronalda (Cristiano) protiv Malmea za 11 minuta, a zanimljivo da se ime Roberta Levandovskog (Lewandowski) dva puta navodi među osam najbržih het-trikova u Ligi prvaka.

Poljak je Salzburgu postigao tri gola u razmaku od 11 minuta 2022. godine, a prije tri godine je protiv Crvene zvezde je uspio dati tri pogotka za 12 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.