LEGENDA ZVEZDE

Dragan Džajić u bolnici, mora na operaciju

Džajić je u nedjelju s tribina bodrio "crveno-bijele"

Džajić: Na zahvatu koji je zakazan još prije dva mjeseca. Sportal

E. Ć. / Nova.rs

17.10.2022

Legendarni Dragan Džajić (76) primljen je u bolnicu, na Ortopedsku kliniku Banjica, gdje će mu biti operisan kuk. To je zahvat koji je zakazan još prije dva mjeseca, javlja Nova.rs.

Džajić je u nedjelju s tribina bodrio Crvenu zvezdu. Inače, tim sa Marakane je obznanio da će u njegovu čast povući dres sa brojem 11, od sezone 2023/2024 i da ga više niko neće nositi. To će biti na svečanosti povodom jubilarnih 60 godina Dragana Džajića u Crvenoj zvezdi.

Podsjetimo, Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dječak stigao je sa Uba u Zvezdu, prvo u podmladak, i nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabilježio 1963. sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dvije takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.

Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča. Nakon što je okončao igračku karijeru, dubok trag ostavio je kao direktor i tvorac šampionskog tima iz Barija, kasnije je obavljao funkciju predsjednika, a od 2014. je počasni predsjednik kluba, piše Nova.rs.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.