HENDIKEP ZA PORTUGALCE

Diogo Žota propušta SP u Kataru

Povreda mišića uništila snove krilnom napadaču Liverpula

Žota: Očekuje ga duža pauza. TWITTER

A. V.

18.10.2022

Napadač Liverpula i portugalske  reprezentacije Diogo Žota (Jota) propustit će Svjetsko prvenstvo u Katru zbog povrede mišića lista, objavio je njegov klupski trener Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Portugalskog 25-godišnjeg krilnog napadača su na nosilima iznijeli s terena u posljednjim minutama derbija protiv Mančester sitija, odigranom u nedjelju na Enfildu.

- Radi se o prilično ozbiljnoj povredi lista. Tužna vijest za dečka, nas i Portugal - rekao je Klop na konferenciji za medije uoči prvenstvenog dvoboja protiv Vest Hema, a napomenuo je da će Žota izbivati mjesecima s terena.

- Iznenađujuće je dobro. On je iznimno pametan dečko. Mislim da je znao već kad su ga iznosili s terena. Nakon utakmice mi je objasnio što se dogodilo. Mislim da je već tada znao da je ozbiljna povreda i da će to utjecati na njegove snove o Svjetskom prvenstvu - rekao je njemački stručnjak.

Žota je ove sezone već izbivao s terena zbog povrede bedrenog mišića. Propustio je početak sezone, a prvi put je ušao u igru kao zamjena 3. septembra u dvoboju protiv Evertona.

Krajem septembra je odigrao dvije utakmice u portugalskom dresu u Ligi nacija, a protiv Češke je postigao i pogodak u pobjedi od 4:0. To mu je bio jedini pogodak u ovoj sezoni.

U dresu Liverpula je sakupio pet asistencija, od čega su tri bile u dvoboju Lige prvaka protiv Rendžersa u Glazgovu, gdje je bio dodavač u najbržem het-triku u Ligi prvaka koji je postigao Mohamed Salah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.