ENGLESKA

Pljušte kritike na Ronaldov račun: Agbonlahor ga nazvao "razmaženim derištem", Dablin bi ga "uhvatio za vrat"

Ogorčenost ponašanjem Portugalca iskazali su i Šmajhel, Lineker, Ričards, Mils...

Ronaldo: Odjurio u svlačionicu prije kraja utakmice kada je shvatio da neće igrati. TWITTER

Piše: A. V.

20.10.2022

Sjajna predstava Mančester junajteda u pobjedi protiv Totenhema (2:0) pala je u drugi plan nakon poteza Kristijana Ronalda (Cristiano) koji je odjurio u svlačionicu prije kraja utakmice kada je shvatio da neće igrati.

Neprihvatljivo ponašanje

Portugalac se zbog svog poteza našao na udaru brojnih kritika. Njegovo ponašanje je opisano kao "neprihvatljivo," neki su ga nazvali "razmaženim derištem", dio smatra kako "ima problem s egom i misli da je veći od kluba," dok bi ga oni najžešći "uhvatili za vrat".

Kada je shvatio da neće ući u igru, Ronaldo je nekoliko minuta prije kraja susreta teatralno otišao u svlačionicu i nije pričekao kraj susreta kako bi sa saigračima proslavio pobjedu. Njegov potez naišao je na niz osuda.

- Ovo je prvi put da mogu reći da sam razočaran njime. Inače ga podržavam, razumijem njegovu situaciju. Takav odlazak stvara sve što ne želimo u ovom trenutku. Znao je da će to biti za naslovnice - kazao je legendarni danski golman Piter Šmajhel (Peter Schmeichel) koji je osam godina nosio Junajtedov dres.

Oglasio se i jedan od najboljih strijelaca u historiji engleske reprezentacije Geri Lineker (Gary).

- Svi znamo kakav je sjajan igrač bio, ali otići s terena dvije minute prije završetka utakmice. Žao mi je, to je neprihvatljivo. To je jadno - rekao je Lineker.

Bivši igrač Aston Ville, a sada stručni komentator talkSporta Gabi Agbonlahor (Gabby Agbonlahor) nazvao je Ronalda "razmaženim derištem", a bivši engleski reprezentativac i stoper Mančester sitija Mika Ričards (Micah Richards) "neprofesionalcem".

- Da, Ronaldo je jedan od najboljih i zabio je 700 golova, ali ne možete ne poštovati svoje saigrače - smatra Agbonlahor.

Problem s egom

Bivši igrač Lidsa, Mančester sitija i engleske vrste Deni Mils (Danny Mills) rekao je za Sky Sports da Ronaldo ima problem s egom i "misli da je veći od kluba".

- To je apsolutna sramota. To je nepoštovanje prema momčadi, prema menadžeru, prema navijačima. Igrali su sjajno, vodili su 2:0, što im može zamjeriti. Da su gubili 2:0, to i dalje ne bi bilo u redu, ali ja bih to nekako razumio - smatra Mills.

Bivši napadač Junajteda, Vile, Seltika i niza drugih klubova Dion Dablin (Dublin) poručio je kako bi Ronalda uhvatio za vrat.

- Vjerojatno bih ga uhvatio za vrat i pitao 'šta to radiš? To nije bilo u redu. Volim Ronalda, imam puno poštovanja prema njemu. Mislim da bi trebao dobivati više minuta i mislim da može napraviti razliku više od većine. Međutim, igra još uvijek traje, tvoji saigrači još uvijek igraju - rekao je Dablin.

Unitedov menadžer Erik ten Hag nije želio kvariti raspoloženje nakon najbolje predstave "Crvenih vragova" pod njegovim vodstvom.

- Danas ne obraćam pažnju. Sutra ćemo to riješiti. Želim zadržati fokus na ovoj momčadi. Bila je to veličanstvena igra svih igrača - poručio je Nizozemac.

Ronaldo (37) je postigao 103 gola u Premijer ligi za Junajted, no ove sezone je započeo samo dvije prvenstvene utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.