PREMIJER LIGA BIH

Tuzlanski derbi nije opravdao očekivanja ni aktera, ni navijača

U 54. minuti je skoro došlo do tučnjave igrača dva tima. Sve je počelo od Osmića i Mendeša, a onda su se uključili praktično svi igrači na terenu

Podjelom bodova neće biti zadovoljni ni jedni, ni drugi, ali ni navijači oba tima. Tuzla City

Piše: A. B.

23.10.2022

Sloboda i Tuzla City danaspodijelili bodove (0:0) u gradskom derbiju odigranom u Banovićima, u 15. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Identičnim rezultatom je okončan i prethodni duel ovih timova u ovoj sezoni...

Dugo bez pobjeda

Podjelom bodova neće biti zadovoljni ni jedni, ni drugi, ali ni navijači oba tima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Sloboda je s ovim bodom ostala na dnu tabele sa 13 bodova, dok je Tuzla City trenutno petoplasirana s 20. Podjelom bodova neće biti zadovoljni ni jedni, ni drugi, ali ni navijači oba tima. Sloboda je sada već osam utakmica bez pobjede u bh. eliti, dok taj niz kod tima iz Simin Hana traje tri utakmice.

Od samog početka gledali smo borbenu igru s obje strane, ali to je donijelo i dosta grubosti i prekida.

Nekoliko minuta je trajao prekid zbog ukazivanja pomoći Eldaru Mehmedoviću, a onda u 11. minuti dolazi prvi šut u okvir gola. Stojan Vranješ je šutirao s 30 metara, ali je to bio lagan posao za Nevresa Fejzića.

Mehmedović je u 21. minuti povukao kontranapad, ali onda ga je usporio Vranješ i propala je još jedna obečavajuća situacija.

U 23. minuti je dobru priliku nakon ubačaja iz kornera imao Vranješ, ali je loše šutirao glavom. Na drugoj strani ubrzo potom neprecizan je bio Salko Nargalić.

Odličnu šansu vidjeli smo u 30. minuti. Mehmedović je namjestio priliku Vranješu, a njegov šut ide malo preko gola.

Potom je Sloboda zaprijetila i u 35. minuti. Melvin Osmić nakon kornera prebacuje loptu na drugu stativu, ali malo kasni Amer Bekić. Iskusni napadač Slobode potom i u 37. minuti propušta veliku priliku. Katastrofalno je pogriješio Jasmin Čeliković, ali Bekić šutira ravno u Fejzića.

Dobru je šansu nakon kornera imao i Mehmedović u 43. minuti, ali poslao je loptu visoko preko gola.


Tučnjava igrača

Drugo poluvrijeme je otvoreno prilikom Allana Eleoueta, kojeg je proigrao Mendeš, ali se Švicarac obrukao. Odmah na drugoj strani uzvraća Mehmedović, ali Sloboda dobija samo korner, a u 54. minuti je skoro došlo do tučnjave igrača dva tima. Sve je počelo od Osmića i Mendeša, a onda su se uključili praktično svi igrači na terenu. Žute kartone zaradila su četiri fudbalera - Ćivić, Mendeš, Diaby i Vranješ.

U 66. minuti smo vidjeli lijep prodor Damira Mehidića, ali na kraju njegov šut brani Semir Bukvić. Golmanu Slobode potom nakon kornera ispada lopta, ali niko od gostujućih igrača je nije uspio gurnuti u mrežu.

Petnaestak minuta prije kraja je bilo opasno po gol gostiju. Prvo jako dobar prodor i centaršut Hadžibeganovića nisu ispratili njegovi saigrači, a onda šut Komazeca blokira Čeliković.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.