BUNDESLIGA

Bohum zaustavio lidera

Bohum je poveo u finišu prvog poluvremena trećim golom u sezoni Filipa Hofmana, a Getir Holtman je u 71. duplirao vodstvo svog tima

Bohum je zabilježio tek drugi trijumf u sezoni i sa sedam bodova uhvatio je priključak za konkurentima za opstanak. FCBohum/Facebook

G. Š.

23.10.2022

Fudbaleri Bohuma su 11. kolu njemačke Bundeslige nanijeli drugi poraz lideru - Union Berliniu, rezultatom 2:1. Domaći tim je zabilježio tek drugi trijumf u sezoni i sa sedam bodova uhvatio je priključak za konkurentima za opstanak, dok Union ima bod više od drugoplasiranog Bajerna našeg Hasana Salihamidžića i dva od Frajburga.

Bohum je poveo u finišu prvog poluvremena trećim golom u sezoni Filipa Hofmana, a Getir Holtman je u 71. duplirao vodstvo svog tima. Gosti iz glavnog grada Njemačke su u 78. minutu mogli da prepolove minus, međutim, Miloš Pantović, koji je u 20. minutu zamijenio Janika Haberera, nije realizovao jedanaesterac.

Srbijsnaki internacionalac se ipak upisao u strijelce i to fantastičnim pogotkom u trećem minutu sudijske nadoknade za konačnih 2:1.Cijeli meč za Bohum odigrao je Erhan Mašović. Bohum u sljedećem kolu gostuje Volfsburgu, a Union Berlin dočekuje Borusiju Menhengladbah.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.