NEVJEROVATAN EPILOG

Drama u posljednjem kolu argentinskog prvenstva: Boka postala prvak zahvaljujući Riveru

Tim sa Bombonjere tako je došao do 35. titule nacionalnog prvaka u historiji, pete otkad se prvenstvo igra u aktuelnom formatu

Šampionsko slavlje igrača Boke. TWITTER

Piše: A. V.

24.10.2022

Nevjerovatan epilog dobilo je posljednje, 27. kolo fudbalskog prvenstva Argentine.

Boka Juniors stigla je do titule prvaka zahvaljujući velikom rivalu River Plejtu. 

Plavo-žuti tim iz Buenos Airesa remizirao je 2:2 sa Independijenteom, a za titulu im je bilo potrebno da River istovremeno savlada Rasing klub.

Djelovalo je da Boka neće imati čemu da se raduje jer je Rasing na domaćem terenu u Aveljanedi vodio 1:0 protiv Rivera od 56. minuta i pogotka Matijasa Rohasa (Matias Rojas) iz penala. 

Međutim, tim Marsela Galjarda (Marcelo Gallardo) uspio je da stigne do izjednačenja u 80. minutu preko kolumbijskog napadača Migela Borhe (Miguel Borja). Ipak, Rasing, koji sa klupe vodi Fernando Gago, nije odustajao. U 90. minutu Jonatan Galvan (Jonathan) imao je penal koji bi praktično donio titulu Rasingu, ali nije bio precizan. 

U 95. minutu Borha je postigao svoj drugi gol za veliku radost crveno-bijelog dijela Buenos Airesa, ali još veći kada su u pitanju navijači Boke.

Tim sa Bombonjere tako je došao do 35. titule nacionalnog prvaka u historiji, pete otkad se prvenstvo igra u aktuelnom formatu. Boka je bila šampion 2015., 2017., 2018., 2020. i sada ponovo 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.