IN MEMORIAM

Iz NSBiH i NK Čelik se oprostili od Husnije Arapovića

S tugom smo primili vijest da je u 79. godini života preminuo Husnija Arapović, saopćeno je iz zeničkog kluba

Husnija Arapović. NSBiH

Piše: G. Š.

25.10.2022

U Zenici je jutros u 78. godini preminuo Husnija Arapović, nekadašnji selektor mediteranske i A-2 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- S tugom smo primili vijest da je u 79. godini života preminuo Husnija Arapović. Arapović je skoro deset godina bio prvotimac Čelika za koji je i odigrao najviše mečeva u karijeri, a pored toga igrao je još za banjalučki Borac, St. Galen i Vintertur. Treba istaći da je Arapović nakon rata bio selektor juniorske reprezentacije BiH, a također bio je i selektor naše B reprezentacije u periodu od 1997. do 2002. godine. Husnija je u posljednje vrijeme redovno pratio sve utakmice Čelika, one u prvenstvu, a i Kupu. Rahmet ti duši, saopćeno je iz NK Čelik.

- Rukovodstvo, zaposlenici i članovi Nogometnog saveza BiH izražavaju iskreno saučešće porodici i prijateljima Husnije Arapovića, istaknuto je iz kuće bh. fudbala.

Arapović je rođen u Zenici 1944. godine, a osim selekcije U-23 i A2 reprezentacije trenirao je - između ostalih, Čelik, Sarajevo, Velež, Travnik, Vitez. Tokom igračke karijere nastupao je za Čelik, Borac Banja Luka, St. Galen i Vintertur.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.