MANČESTER JUNAJTED

Ronaldo opet trenira s prvim timom

Još nije poznato hoće li ga Ten Hag voditi u Moldaviju

Ronaldo: Vratio se u ekipu. TWITTER

A. V.

25.10.2022

Nakon što je u subotu udaljen iz ekipe Mančester junajteda uoči susreta protiv Čelzija jer je odbio ući u igru u utakmici 12. kola engleskog Premijeršipa protiv Totenhama, portugalski napadač Kristijano Ronaldo (Cristiano) u utorak je opet trenirao s prvim timom.

Mančester junajted, koji igra u četvrtak u Tiraspolu u Evropskoj ligi, objavio je fotografije s treninga na kojoj se vidi Portugalac, a onda je objavljeno saopćenje u kojem se u jednoj rečenici spominje njegovo prisustvo na treningu.

Još nije poznato hoće li ga trener Erik Ten Hag voditi u Moldaviju.

Prošle srijede u prvenstvenoj utakmici koju je njegov klub dobio 2:0, Ronaldo je odbio ući u igru na kraju susreta i čak je napustio stadion prije posljednjeg zvižduka. Ten Hag je u petak priznao da je igrač otišao u žurbi.

Here’s Cristiano Ronaldo back in training with Manchester United first squad today: confirmed 🚨🔙 #MUFC

Posted by Fabrizio Romano on Tuesday, October 25, 2022

- To što se dogodilo to je između Kristijana i mene - kazao je tada Ten Hag, ali Ronaldo nije bio u sastavu za veliki okršaj protiv Čelzija (1:1).

Ten Hag, koji je Junajted preuzeo ovo ljeto, ipak je nakon toga istakao da Ronaldo ostaje "važan dio tima" unatoč njegovim željama za transferom tokom sezone.

Nešto kasnije, Ronaldo je priznao svoju grešku i isvinio se.

- Jednostavno mislim da moram nastaviti marljivo raditi u Karingtonu, podržavati svoje saigrače i biti spreman na sve u bilo kojoj utakmici. Popuštanje pritisku nije opcija - napisao je Portugalac na svom Instagramu profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.