LIGA PRVAKA

Bajern zadao završni udarac Barceloni, Atletiko na šokantan način ostao bez nokaut faze

Kompletirano peto kolo

Mane je "načeo" Katalonce. TWITTER

Piše: A. V.

26.10.2022

Peto kolo Lige prvaka kompletirano je večerašnjim mečevima u grupama A, B, C i D.

Bajern Minhen je u derbiju večeri i grupe C na Kamp Nou zadao završni udarac Barceloni, koja je nakon trijumfa Intera nad Viktorijom Plzenj (4:0) izgubila sve šanse za plasman u osminu finala.

Maksimalnu petu pobjedu (0:3) Bavarcima donijeli su Sadio Mane (10.), Erik Maksim Čupo Motan (Eric Maxim Choupo-Moting - 31.) i Benžamin Pavar (Benjamin Pavard - 95.).

Bez šansi za plasman u osminu finala ostao je i madridski Atletiko, koji je u susretu grupe B remizirao 2:2 s Bajer Leverkuzenom, što je rezultat koji mu nije odgovarao, jer je Porto ranije s 0:4 savladao Klub Briž.

"Apotekari" su dva puta vodili na Vanda Metropolitanu golovima Muse Dijabija (Moussa Diaby - 9.) i Kaluma Hadsona Odoija (Callum Hudson-Odoi - 29.), "Jorgandžije" su se vraćale preko Janika Karaska (Yannick Carrasco - 22.) i Rodriga De Paula (50.), a u 98. minuti dosuđen im je penal i to nakon što je označen kraj utakmice, međutim, Karasko je bio neprecizan.

Marsej našeg Seada Kolašinca (29) poražen je u gostima kod Ajntraht Frankfurta s 2:1, čime je umanjio svoje šanse za prolaz dalje.

Daiči Kamada (Daichi - 3.) i Randal Kolo Muani (27.) pogađali su za Ajntraht, dok je Mateo Genduzi (Matteo Guendouzi - 22.) bio strijelac jedinog gola za Marsej.

U drugom meču grupe D Totenhem i Sporting odigrali su 1:1. Gosti iz Lisabona poveli su golom Markusa Edvardsa (Marcus Edwards) u 22. minuti, u 80. je poravnao Rodrigo Bentankur (Bentancur). Domaći su u 96. minuti preko Harija Kejna (Harry Kane) došli do pobjedničkog gola, koji je VAR poništio zbog ofsajda.

Liverpul je plasman u nokatu fazu ovjerio ubjedljivom gostujućom pobjedom nad Ajaksom (0:3), uz golove Mohameda Salaha (42.), Darvina Nunjeza (Darwin Nunez - 49.) i Harvija Eliota (Harvey Elliott - 52.).

Rezultati i poredak:

Grupa A:

Ajaks - Liverpul 0:3

Napoli - Rendžers 3:0

Tablice omogućuje Sofascore

Grupa B:

Klub Briž - Porto 0:4

Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen 2:2

Tablice omogućuje Sofascore

Grupa C: 

Inter - Viktorija Plzenj 4:0

Barcelona - Bajern Minhen 0:3

Tablice omogućuje Sofascore

Grupa D:

Ajntraht Frankfurt - Olimpik Marsej 2:1

Totenhem - Sporting Lisabon 1:1

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.