SRAMOTNO

Skandalozna najava utakmice: FK Laktaši za gostovanje u Bijeljini iskoristio fotografiju ratnog zločinca Arkana

U vrhu fotografije napisano je "Ofanziva na Bijeljinu", a umjesto glave ratnog zločinca Arkana montiran je kapiten FK Laktaši Borisa Ostojića, a na fotografiji su još trojica fudbalera ovog kluba

Fotografija kojom su iz FK Laktaši najavili gostovanje u Bijeljini. Screenshot

E. Ć.

28.10.2022

FK Laktaši u okviru 15. kola Prve lige RS gostuje Radniku iz Bijeljine, a iz ovog kluba na sramotan način su najavili susret koji se igra za vikend.

Naime, zvanična stranica FK Laktaši je ovu utakmici najavila na sramotan način uz izmijenjenu fotografiju slavnog fotoreportera Rona Haviva na kojoj se nalazi ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan sa svojim "tigrovima" koji je počinio nezapamćene ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom i u Bijeljini.




Skandalozna objava FK Laktaši. Screenshot

U vrhu fotografije napisano je "Ofanziva na Bijeljinu", a umjesto glave ratnog zločinca Arkana montiran je kapiten FK Laktaši Borisa Ostojića, a na fotografiji su još trojica fudbalera ovog kluba.

Podsjetimo, "Tigrovi" koje je vodio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan 1. aprila 1992. godine okupirali su Bijeljinu, nakon čega je naređeno sistematsko zlostavljanje i ubijanje muslimanskog stanovništva. Tada je ubijeno najmanje 48 civila Bošnjaka.

Originalna fotografija Rona Haviva. Ron Haviv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.