PROBLEMI ZA NIJEMCE

Nojer još nije počeo trenirati, upitan za SP

Golman Bajerna muči se s povredom ramena

Nojer: Više od dvije sedmice van terena. TWITTER

A. V.

28.10.2022

Golman Bajern Minhena i njemačke reprezentacije Manuel Nojer (Manuel Neuer) još uvijek ne igra zbog povrede ramena i upitno je hoće li moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje za nešto više od tri sedmice, izjavio je u petak trener minhenskog kluba Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann).

- Ne znam jer nisam vidovit - odgovorio je Nagelsman na konferenciji za novinare uoči bundesligaške utakmice protiv Majnca na pitanje o datumu Nojerovog povratka.

Smatran jednim od najboljih golmana na svijetu, 36-godišnjak je više od dvije sedmice imao problema s ramenom zbog čega je ostao izvan terena.

- Ne bih rekao da neće moći igrati na Svjetskom prvenstvu, čak pretpostavljam da hoće. Ali, nažalost, nisam vidovit - ponovio je trener Bavaraca.

- Željeli bismo da ponovo može zaigrati što je prije moguće. Radimo na tome da se može vratiti za vikend sljedeće sedmice. Ali ne znam šta će se dogoditi. To je hematom koji zahtijeva mirovanje. A rame je općenito kompliciran zglob za liječenje - zaključio je Nagelsman.

Prva utakmica njemačke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru na rasporedu je 23. novembra kada igra protiv Japana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.