PREMIJERŠIP

Poter s Čelzijem ponižen od bivšeg kluba, Njukasl nastavlja oduševljavati

Brajton je svom doskorašnjem treneru priredio paklenu dobrodošlicu

"Galebovi" postigli četiri gola "Plavcima". TWITTER

Piše: A. V.

29.10.2022

Današnje mečeve 14. kola engleskog Premijeršipa obilježio je težak poraz Čelzija na gostovanju kod Brajtona (4:1).

Taj susret je bio posebno zanimljiv zbog povratka novog trenera "Plavaca" Grema Potera (Graham Potter) na stadion gdje je proveo tri godine, prije nego što je ovog ljeta stigao na Stamford Bridž. Neće ga pamtiti po dobrom, s obzirom da je već na poluvremenu gubio s 3:0.

Brajton je u vodstvo u 5. minuti doveo Leandro Trosar (Trossard), a u nastavku su vlastitu mrežu pogađali Ruben Loftus-Čik (Cheek - 14.) i Trevoh Čalobah (Chalobah - 42.).

Čelzi je u 48. minuti preko Kaia Haverca (Havertz) uspio smanjiti rezultat, no više od tuga nije uspio. Na kraju je primio još jedan gol, koji je u 92. minuti za ubjedljiv trijumf Brajtona postigao Paskal Gros (Pascal Gross).

Njukasl je nastavio sa sjajnim igrama ove sezone, upisavši treću vezanu, a ukupno šestu pobjedu. Deklasirale su "Svrake" na Sent Džejms Parku ekipu Aston Vile s 4:0. Dva gola postigao je Kalum Vilson (Callum Wilson - 45+6. p, 56.), a po jedan Žoelinton (Joelinton - 59.) i Miguel Almiron (67.).

Totenhhem je napravio veliki preokret protiv Bornmuta, kojeg je savladao s 2:3, nakon što je gubio 2:0. Kifer Mur (Kieffer Moore) je s dva gola u 22. i 50. minuti donio veliku prednost domaćinu, da bi u nastavku uslijedio preokret gostiju u režiji Rajana Sesinjona (Ryan Sessegnon - 57.), Bena Dejvisa (Davies - 73.) i Rodriga Bentankura (Bentancur - 90+2.).

Kristal Palas je s 1:0 savladao Sautempton, dok su Brentford i Vulverhempton odigrali bez pobjednika 1:1.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.