CRNOGORSKA LEGENDA

Savićević: Bit ću predsjednik FSCG dok god budem imao većinu

Ja ovo radim iz ljubavi i zadovoljstva i neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik, kazao je popularni Dejo

Savićević: Ne radim za plaću. FSCG

A. V.

1.11.2022

U velikom intervjuu koji je dao za BBC na srpskom, legendarni crnogorski fudbaler i aktuelni predsjednik FSCG Dejan Savićević istakao je da dvije decenije u fotelji za njega nisu veliko opterećenje.

- Ja u kancelariji nisam mnogo, nisam tu kao profesionalac, ne radim za plaću, a komunikacije su napravile da možeš da budeš bilo gdje na svijetu - rekao je Savićević.

Na pitanje dokle će biti prvi čovjek crnogorskog fudbala, u funkciji na koju je posljednji put izabran 2021. na novi mandat od četiri godine, odgovorio je veoma iskreno.

- Vidjet ćemo, to određuju okolnosti - političke okolnosti, a vidite i sami kako sve ide. Bit ću dokle budem imao većinu, jer niko bez većine nije mogao da vlada, a ja ovo radim iz ljubavi i zadovoljstva i neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik.

Ležerno, u stilu karaktera koji ga je pratio čitavu karijeru, lakonski je zaključio.

- Ja za dan poslije imam varijantu od kad sam završio karijeru. Sa 35 godina sam obezbijedio djeci i sebi egzistenciju, a naći ću neku zanimaciju - fudbal ću svakako voljeti dok budem disao i otvarao oči - dodao je Savićević.

Govorio je Savićević, između ostalog, i o šansama Srbije na predstojećem SP.

- Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu, a to sam i Piksiju (selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću) rekao.

- Raspored je mnogo težak - koliko god voljeli Srbiju, Brazil je Brazil i bit će važan psihološki momenat ako se izgubi na startu - kazao je Savićević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.