LIGA PRVAKA

Krunić je Piolijev tajni adut

Protiv RB Salcburga našeg Amara Dedića, Krunić će igrati na mjesto ofanzivnog pleja, između Rebića i Leaa, a iza leđa Žirua

Rade Krunić. Twitter

Piše: G. Š.

2.11.2022

Naš reprezentativac iz Milana Rade Krunić ne pripada kategoriji top fudbalera, nije čak ni u društvu igrača koji su iznad prosjeka, ali je dio onih veznjaka koje svaki trener želi da ima u svom timu. Bosanac iz Miljevine je radom, ponašenjem, pouzdanošću... zaradio beskrajno povjerenje Stefana Piolija. Toliko veliko, da trener Rosonera kad god ne zna šta bi ili kada treba da povjeri specijalni zadatak nema nikakvu dilemu koga da pogleda u oči. Tu je Krunić.

Igrač za sve uloge

Stranice novina i internet portali su puni tekstova i naslova o Leau, Tonaliju, Žiruu, Menjanu, Teu Ernandezu... Ali, kad se podvuče crta, pažljiviji posmatrači zapaze jedno ime u svim ključnim partijama, u prelomnim djelovima sezone, posebno u zavšnici - Rade Krunić.

Interesantno je da je on Piolijev igrač za sve uloge: Osim u odbrani, Krunić je igrao na svim pozicijama u Milanu, uskačući često i u posljednjem momentu u startnu postavu ili tokom utakmica kao rješenje koje niko ne očekuje.

Protiv RB Salcburga našeg Amara Dedića, Krunić će igrati na mjesto ofanzivnog pleja, između Rebića i Leaa, a iza leđa Žirua. Ideja Piolija je da sa Krunićem dobije čvrstinu i supstancu u veznoj liniji, odnosno sve ono što De Ketelare i Diaz ne mogu da mu garantuju.

Pored Krunića, šansu će dobiti i hrvatski interenacionalac silno motivisan da pokaže hrvatskom selektoru Zlatku  Daliću koliko je pogrešio što ga nije uvrstio na širi spisak kandidata za Mundijal 2022. u Kataru. Sa Krunićem i Rebićem u formaciji, Pioli će moći vrlo lako i da prilagodi početnu formaciju 4-2-3-1 u 4-3-3, po potrebi.


Vjerovatni sastav

Kiks protiv Torina je djelovao otrežnjujuće na igrače šampiona Italije i bit će brzo zaboravljen ako večaras osigura zimovanje u Ligi prvaka poslije devet sušnih godina. U tim Rosonera se vraća Benaser, kao i iskusni Kjaer. Podsetimo, Milanu je dovoljan remi da bi prošao u nokaut fazu Lige šampiona.

Vjerovatni sastav -4-2-3-1: Tatarušanu – Kalulu, Kjaer, Tomori, Teo Ernandez – Benaser, Tonali – Rebić, Krunić, Leao – Žiru.

Kladionica Mozzart na pobjedu Milana daje kvotu 1.53. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.