NEMILE SCENE U TORINU

Juventus će biti žestoko kažnjen zbog vrijeđanja Džeke

Džeki u nekoliko navrata s tribina dobacivali: ‘‘Cigane, cigane...

Edin Džeko. Twitter

G. Š.

7.11.2022

U derbiju 13. kola italijanske Serije A Juventus je na domaćem terenu pobijedio milanski Inter (2:0) našeg Edina Džeke. Kako javlja "Calciomercato", napadač Intera i kapetan naše reprezentacije, koji je u odigrao svih 90 minuta, pretrpio je uvrede na svoj račun s tribine na kojoj su smješteni najvatreniji navijači "Stare dame".

Isti medij, prenosi kako su Džeki u nekoliko navrata s tribina dobacivali: ‘‘Cigane, cigane.‘‘ Ukoliko je delegat spomenute utakmice zabilježio nedolično ponašanje, Juventus bi mogao pretrpjeti novčanu kaznu.

Sličan slučaj dogodio se početkom godine, 16. januara kad je u 22. kola italijanskog prvenstva Inter gostovao u Bergamu kod Atalante. I tamo je Džeko bio na udaru navijača koji su ga, kao i Juventusovi, častili različitim pogrdnim nazivima, a klub je zbog toga kažnjen s 10.000 eura.

Džeko je sezone u Seriji A nastupio 13 puta i postigao tri pogotka, dok je jednako toliko puta zabio i u grupnoj fazi Lige prvaka u šest utakmica. Inter je trenutno sedmi u prvenstvu, s bodom manje od petoplasiranog Juventus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.