RASKINUT UGOVOR

Kobiljar se oglasio nakon napuštanja Sarajeva: "Nekome si odličan fudbaler, a nekome loš, priče uvijek kruže"

Uvijek sam davao svoj maksimum i igrao srcem, nekad je to bilo dobro, nekad loše, poručio je Kobiljar

Kobiljar: U Sarajevo stigao prošlo ljeto. FK Sarajevo

E. Ć.

7.11.2022

Rijad Kobiljar danas je prijevremeno raskinuo saradnju sa FK Sarajevo. Nakon raskida ugovora, Kobiljar se oglasio na Facebooku i oprostio se od kluba sa Koševa, a imao je i poruku za navijače.

- Kad čovjek prihvati nove izazove uvijek očekuje sve najbolje, nekad to ide svojim tokom, a nekad krene niz brdo. Fudbal je takav gdje nikad ne možeš predvidjeti stvari.

Uvijek sam davao svoj maksimum i igrao srcem, nekad je to bilo dobro, nekad loše. Kad sam potpisao za najveći klub u državi naravno da sam zamislio svoju epizodu malo bolju i lijepšu, ali to je ljepota fudbala i razlog što ga svi volimo. Nekad te obraduje, nekad te razočara...

Nekome si odličan fudbaler, a nekome loš, priče uvijek kruže, al' jedna je istina uvijek. Ja sam uvijek bio čovjek jakog karaktera i ne stidim se sebe, čovjek od riječi i čistog obraza, sa tim rečeno, najveća hvala pripada gospodinu Mirviću koji je spasio klub kad je najviše trebalo i koji je meni dao povjerenje.

Hvala svim zaposlenicima kluba i svim trenerima. Imao sam čast dijeliti svlačionicu sa vrhunskim igračima i također tako vrhunskim momcima, hvala vam na svemu! Hvala navijačima i posebna hvala Hordama!

Hvala i sretno FK Sarajevo! Dječak koji raste zavolio te tad - napisao je Kobiljar.

Objava Kobiljara na Facebooku. Screenshot

Inače, Kobiljar je u Sarajevo stigao prošlo ljeto, a ove sezone je za tim sa Koševa odigrao 13 utakmica i postigao je jedan pogodak. Osim za Sarajevo, Kobiljar je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Uerdingen, Rudar Velenje, Olimpiju iz Ljubljane, Zrinjski, GOŠK, Olimpik, Travnik i Džeksonvil Dolfinse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.