TRENIRA U FK UNIS

Ima samo devet godina: Super talentirani Amir Sinanović oduševljava na nogometnom terenu

Ima sve petice u školi, a izabran je i za predsjednika razreda, navodi Sinanović

Piše: Z. K.

8.11.2022

Dječak koji ostavlja trag na terenu. Avaz

Super talentirani Amir Sinanović, dječak od devet godina, na nogometnom turniru u Makarskoj, a koji organizira NK Zmaj, pokazao je kako se trese protivnička mreža. Talentirani devetogodišnjak trenira u FK Unis u Vogošći, a trenutno ga traži nekoliko klubova.


Novi klub

Za portal „Avaza“ govorio je otac malog nogometaša Sanel Sinanović koji nam je otkrio da bi Amir mogao uskoro preći u Akademiju Sarajevo.

- Amir ima ponuda da iz FK Unisa pređe u Akademiju Sarajevo. Obavili smo razgovor s trenerima pa vidjet ćemo da na kraju polusezone pređe u Akademiju. Iako su oni htjeli da Amir odmah pređe kod njih, to nije bilo moguće jer se igra Kantonalna liga a i on je prijavljen već za FK UNIS. Tako da, sačekat ćemo polusezonu pa onda idemo dalje – govori Sinanović.

Dodaje kako su supruga i on mnogo ponosni na svog dječaka, ne samo zbog sportskog uspjeha, nego i zato što je jedna dobra duša.



Trenira već tri godine

- Mnogo smo ponosni na Amira. On je već dva puta biran za najboljeg i najperspektivnijeg igrača u svom godištu. Njegov talenat je primjetio njegov trener koji je i profesor u srednjoj školi. On nas je i kontaktirao i rekao nam da vidi u njemu talenat za fudbal. I tako, evo, već tri godine trenira. Amir je dječak koji se ne hvali, ima sve petice u školi, izabran je za predsjednika razreda – navodi Sinanović.

Ponosni otac Amira ističe kako je njegovoj supruzi, a i njemu, najvažnije da Amir izraste u insana, da je u školi dobar, a i u sportu.

- Sami vidite kakva je situacija kod nas šta se sve dešava jednostavno djeca moraju biti u sportu da imaju neku obavezu – govori Sinanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.