PRKOSI GODINAMA

Džeko prijeti novom rekordu: "Dijamant" iza sebe ostavio legendu Intera

Protiv Bolonje postigao gol, izborio penal i upisao asistenciju

Džeko: Postigao spektakularan gol u 27. minuti. Twitter

E. Ć.

10.11.2022

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odigrao je sjajnu partiju u visokoj pobjedi Intera nad Bolonjom (6:1) u 14. kolu Serije A. 

Bolonja je povela na Meaci, a onda je Džeko poravnao rezultat spektakularnim pogotkom u 27. minuti. Taj pogodak dao je krila "Nerazurima", a Džeko je, osim postignutog gola, izborio penal koji je realizirao Hakan Čalhanoglu (Calhanoglu), te je upisao i asistenciju za Federika Dimarka (Federico Dimarco).

Inače, Džeko je srušio rekord legendarnog Đuzepea Meace (Giuseppe Meazza), te postao drugi najstariji fudbaler koji je postigao gol za Inter u Seriji A (36 godina i 237 dana). Rekord drži Siniša Mihajlović koji je za "Nerazure" bio strijelac sa 37 godina i 47 dana na leđima. 

Džeko će za Inter igrati barem do ljeta, tako da možemo očekivati da sruši rekord i Mihajlovića. 

Inače, Džeki je gol protiv Bolonje bio sedmi ove sezone. Četiri je postigao u domaćem prvenstvu, a tri je dao u Ligi prvaka. Ono što je zanimljivo da je Bolonja među najomiljenijim mušterijama našeg napadača.

Naime, Džeko je Bolonji postigao osam golova u međusobnim okršajima u svim takmičenjima. Toliko golova dao je i Štutgartu i Sasuolu, dok je jedino više pogodaka postigao protiv Viktorije Plzen (12) i Mančester junajteda (9).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.