REPREZENTACIJA ŠPANIJE

Luis Enrike iznenadio sa spiskom za Mundijal 2022.

Španci su smješteni u Grupi E, prvi rival bit će im Kostarika (23. novembra), Njemačka (27.11) i Japan (1. decembar)

Luis Enrike: Otkrio karte. FSŠ

G. Š.

11.11.2022

Umio je Luis Enrike da iznenadi i kombinuje, ali uoči puta za Katar ostao je vjeran principima da se uglavnom osloni na provjerene snage. Selektor Španije objavio je spisak od 26 fudbalera na koje računa za Svjetsko prvenstvo i mahom su u pitanju igrači koji su iznijeli teret u kvalifikacijama i bili tu na prethodnim spiskovima.


Nastavio proces podmlađivanja selekcije

Enrike je nastavio proces podmlađivanja selekcije, što se najbolje vidi po izboru napadača. Odlučio je da na Mundijal povede Alvara Moratu koji sa 30 godina izgleda kao „tata“ ostatku i navalnog reda, koji čine dječica, poput Ansua Fatija, Ferana Toresa, Nika Vilijamsa, ali i Jeremija Pina.

Možda se malim iznenađenjem mogu smatrati posljednja dvojica, ali kad se zna da je krilni napadač Atletik Bilbaa jedno od otkrovenja sezone i da je pozvan za septembarski ciklus utakmica u Ligi nacija, kao i da je Pino u prošloj sezoni zablistao u dresu Viljareala jasno je zašto su se našli pod zastavom.

Španci su smješteni u Grupi E, prvi rival bit će im Kostarika (23. novembra), Njemačka (27.11) i Japan (1. decembar).


Spisak igrača

Golmani: Robert Sančes (Brajton), David Raja (Brentford), Unai Simon (Atletik Bilbao);

Defanzivci: Dani Karvahal (Real Madrid), Sesar Aspilikueta (Čelsi), Pau Tores (Viljareal), Erik Garsija (Barcelona), Ugo Giljamon (Valensija), Ajmerik Laport (Mančester siti), Đordi Alba (Barcelona), Hose Gaja (Valensija);

Vezisti: Serhio Buskets (Barcelona), Koke (Atletiko), Gavi (Barcelona), Rodri (Mančester siti), Karlos Soler (PSG), Pedri (Barcelona), Markos Ljorente (Atletiko);

Napadači Pablo Sarabia (PSG), Alvaro Morata (Atletiko), Ansu Fati (Barcelona), Feran Tores (Barcelona). Marko Asensio (Real), Dani Olmo (Lajpcig), Jeremi Pino (Viljareal) i Niko Vilijams (Bilbao).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.