FUDBALSKA GROZNICA

Zbog Ronalda i društva odgođena sjednica Skupštine Gane na kojoj se trebalo raspravljati o budžetu države

Skupština Gane, koja je trebala zasjedati 24. novembra, donijela odluku da prolongira sjednicu za narednu godinu, jer tog dana njihova fudbalska reprezentacija igra protiv prvi meč grupne faze Mundijala i to protiv Portugala

Ronaldo: Portugal Mundijal otvara protiv Gane. AP

E. Ć.

11.11.2022

Zbog Kristijana Ronalda (Cristiano) i društva odložena je Skupština Gane. Naime, Svjetsko prvenstvo u fudbalu je najveći sportski događaj u svijetu, a u Gani "su ludi" za najvažnijom sporednom stvari i za svojom reprezentacijom.

Tako da je Skupština Gane, koja je trebala zasjedati 24. novembra, donijela odluku da prolongira sjednicu za narednu godinu, jer tog dana njihova fudbalska reprezentacija igra protiv prvi meč grupne faze Mundijala i to protiv Portugala. 

Inače, na toj sjednici se trebalo raspravljati o budžetu države za narednu godinu, no fudbal je sve stavio po strani. U obrazloženju ove odluke, predstavnik skupštinske većine rekao je kako tog dana svi žele biti skoncentrisani na pružanje podrške fudbalskoj reprezentaciji.

Podsjetimo, Gana je smještena u grupu H, a osim Portugala tu su još i reprezentacije Urugvaja i Južne Koreje. pružanje maksimalne podrške fudbalskoj reprezentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.