ŠOK ZA FRANCUZE

Zvijezda Parižana se povukla iz tima za Mundijal 2022.

Francuski selektor Didije Dešam odmah je reagirao

Didije Dešam. FFF

G. Š.

14.11.2022

Presnel Kimpembe (27) neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Katru. Stoper PSG-a danas je objavio da se ne osjeća potpuno spremnim za nastup na Mundijalu 2022.

- Nakon raznih testova s osobljem iz PSG-a i francuske reprezentacije odlučio sam se za povlačenje iz reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Kao što svi znaju, ja sam uvijek spreman za borbu za reprezentaciju, jako sam ponosan što sam imao priliku da ponovo igram na ovom prestižnom takmičenju, ali nažalost posljednji testovi su pokazali da nisam spreman garantirati 100 postotnu izvedbu. Ne želim destabilizirati grupu, želim svojim saigračima sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač, napisao je Kimpembe u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Stoper Parižana je cijelu sezonu ima problema sa povredama, a iako je igrao posljednjih 15 minuta u jučerašnjem duelu PSG-a i Oksera, očigledno je shvatio da nije u potpunosti spreman za Mundijal 2022. te se povukao. Francuski selektor Didije Dešam (Dider Deschamps) odmah je reagirao i umjesto njega pozvao 24-godišnjeg igrača Monaka Aksela Disasija (Axel) koji još nema nijedan nastup za ‘Trikolore‘.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.