MANČESTER JUNAJTED

ESPN: Ten Hag zatražio odlazak Ronalda

Kako stvari stoje, Portugalac je odigrao posljednju utakmicu za "Crvene đavole"

Ronaldo i Ten Hag. TWITTER

A. V.

15.11.2022

Erik Ten Hag je rekao vlasnicima Mančester junajteda da Kristijano Ronaldo (Cristiano) više ne bi trebao igrati za klub. 

Svoj stav nakon intervjua u kojem je Ronaldo negativno pričao o Junajtedu i pritom istakao da ne poštuje njega kao trenera, Ten Hag je saopćio prvim ljudima kluba Džoelu Glejzeru (Joel Glazer), Ričardu Arnoldu (Richard) i Džonu Murtou (John Murtough), tvrdi ESPN pozivajući se na izvore.

Ten Hag je zbog ovog sastanka odgodio porodični odmor. Dodaje se da su igrači Mančester junajteda bijesni zbog Ronaldovog istupanja u javnost, kritika koje je iznio i trenutka u kojem je to napravio. Ranije se pisalo da je Ronaldo, nakon što mu je rečeno da neće biti starter u utakmici s Fulamom, javio da je bolestan pa zbog toga nije išao na gostujuću utakmicu. Za intervju su u Junajtedu saznali nešto prije ukrcaja u avion po povratku iz Fulama.

Klub se trenutno informira o tome koje radnje u skladu sa zakonom i pravilnicima može izvesti protiv igrača kojeg plaća više od dva miliona eura mjesečno. Mediji koji prenose vijest o bijesu Ten Haga, igrača i čelnih ljudi kluba, uvjereni su da Ronaldo više neće igrati za Junajted.

Upravo je to i ono što Ten Hag želi, iako je siguran da spreman i motiviran portugalski napadač može biti od koristi momčadi. Unatoč tome, ne želi zbog njega razbijati jedinstvo u ekipi i spreman ga je pustiti u januarskom prijelaznom roku, čak i ako klub ne uspije osigurati zamjenu za njega.

Ronaldo je u ovoj sezoni odigrao 16 utakmica za Junajted s prosjekom od 65 minuta. Postigao je tri i namjestio dva gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.