GDJE ĆE PORTUGALAC

Navodno su počeli pregovori: Ronaldo bi mogao otići u najbogatiji klub na svijetu

Nakon eksplozivnog intervjua koji je dao Pirsu Morganu krenule su špekulacije gdje će se Ronaldo skrasiti

Ronaldo: Teško da će više igrati za Mančester junajted. Twitter

E. Ć.

16.11.2022

Kristijano Ronaldo (Cristiano) negativnim komentarima o vlasnicima i treneru Mančester junajteda zatvorio je sebi vrata kluba sa Old Traforda, pa će već u januaru potražiti novu sredinu.

Nakon eksplozivnog intervjua koji je dao Pirsu Morganu (Pierse) krenule su špekulacije gdje bi se Portugalac mogao skrasiti. Spominje se navodni interes Bajern Minhena, Intera Majamija čiji vlasnik je Dejvid Bekam (David Beckham), tu je navodni interes i Čelzija, a britanski "The Sun" je objavio kako je za dovođenje Ronalda zainteresovan i najbogatiji klub na svijetu Njukastl.


Navodno je Ronaldov agent Žorž Mendeš (Jorge Mendes) već u pregovorima sa timom sa Sent Džejms parka. Inače, od dolaska superbogatih vlasnika Njukastl nije doveo nijednu superzvijezdu, nije napravljen nijedan bombastičan transfer kako se najavljivalo u početku.

Klub zapravo i ne želi da se nakrca preplaćenim i istrošenim zvijezdama, no Ronaldo nije bilo ko, što znaju i bogati vlasnici "Svraka". Inače, Ronaldo je protiv Njukastla odigrao 14 utakmica, a postigao je osam golova uz četiri asistencije.

Zanimljivo da je Portugalcu prva utakmica po povratku u Junajted bila upravo protiv Njukastla (4:1) kada je postigao dva pogotka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.