STAMENI STOPER

Oprostio se bivši kapiten Čelzija i reprezentacije Engleske

Geri Kejhil objavio kraj karijere

Kejhil: Čelzi s kapitenskom trakom vodio do trofeja FA kupa. TWITTER

A. V.

17.11.2022

Bivši stoper Čelzija Geri Kejhil (Gary Cahill) otišao je u mirovinu s 36 godina. 

Nastupao je i za Aston Vilu, Barnli, Šefild junajted, Bolton, Kristal Palas i Bornmut, koji mu je bio posljednji klub u karijeri. 

Upisao je 61 nastup za englesku reprezentaciju. Od ljeta je bez kluba te je na Instagramu uz poruku objavio da završava igračku karijeru.

Bio je kapiten Čelzija i reprezentacije Engleske, te je osvojio Ligu prvaka.

- Fudbal je igra koja mi je pružila toliko užitka i uspjeha. Dok sam donosio odluku da ću objesiti kopačke o klin, shvatio sam da sam dao sve od sebe. Postigao sam stvari o kojima sam nekoć sanjao, stvorivši nevjerojatna sjećanja. Od nevjerojatnih uspjeha poput osvajanja Lige prvaka i Premijer lige, do privilegije da budem kapiten svoje države i Čelzija u momčadi koja je osvojila FA kup.

Stekao sam fantastična prijateljstva s ljudima diljem svijeta, od saigrača, menadžera i neopjevanih heroja iza scene. Želim vam reći veliko hvala. Nije lako donijeti odluku o prestanu igranja. Proveo sam 20 godina svakodnevno trenirajući, ulažuži u rad kako bih bio u najboljoj mogućoj formi za utakmicu i kako bih pomogao momčadima za koje sam igrao.

Imao sam vremena razmisliti o svojim mogućnostima te osjećam da je sada vrijeme za prelazak u sljedeću fazu karijere. Posebna zahvala ide mojoj sjajnoj porodici koja me podržavala i bila uz mene. Sada s njima mogu provoditi kvalitetno vrijeme, čemu se veselim.

Fudbal će uvijek biti dio onoga što jesam i volim, pa je ovo samo kraj poglavlja. Važno je gledati unaprijed, a ne unatrag jer počinje novo poglavlje mog života - poručio je Kejhil, kojem su sreću u komentarima zaželjeli Kepa Arizabalaga (Arrizabalaga), Sesar Aspilikueta (Cesar Azpilicueta), Džon Teri (John Terry), Džo Hart (Joe Hart), Mejson Maunt (Mason Mount) i drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.