ANALIZA UTAKMICA

Karager predviđa da će Belgija doživjeti debakl na Svjetskom prvenstvu

Zanimljivo, troje ih je odabralo i istu reprezentaciju kad se moralo birati najveće razočaranje Svjetskog prvenstva

Stručnjaci komentirali utakmice za najavu Svjetskog prvenstva u Kataru. Sky Sport

Z. K.

19.11.2022

Mnoge medijske kuće iskoristile su stručnjake koji za njih analiziraju i komentiraju nogometne utakmice za najavu Svjetskog prvenstva u Kataru. Napravio je to i Sky Sport ispitujući svoja istaknuta lica, Gerija Nevila (Gary Neville), Džejmija Karagera (Jamie Carragher), Džejmija Redknapa (Jamieja Redknappa) i Karen Karni (Carney).

Po pitanju favorita za osvajanje naslova, njih troje izabralo je Brazil, a Karager nećkajući se između Brazila i Argentine, Argentinu. Za nju se odlučio zbog Lea Mesija (Lionel Messi) koji bi s tim trofejem, siguran je, potvrdio svoj status najboljeg nogometaša svih vremena.

Zanimljivo, troje ih je odabralo i istu reprezentaciju kad se moralo birati najveće razočaranje Svjetskog prvenstva. Za Nevile će to biti Urugvaj, za Karni, Redknapa i Karagera - Belgija. Najteži suparnik Hrvatske u grupnoj fazi bit će i najveći podbačaj. Karagera je to ovako objasnio:

- Belgija je sjajna tim, a njen selektor Roberto Martinez izvrsno radi svoj posao. Na posljednjem svjetskom prvenstvu bili su treći. Smatram da su tu napravili korak previše. Romelu Lukaku sedmicama nije igrao, mjesecima čak. Mislim da bi mogli biti neugodno iznenađenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.