REPREZENTATIVCI SRBIJE

Pavlović i Milinković-Savić uoči SP: Brazil može da napravi tri ekipe

Teško nam je bilo vrijeme kada smo tek došli, ali imamo još četiri dana, mislim da će svi da se naviknu i da će biti spremni kada krenu utakmice, rekao je Milinković-Savić

Strahinja Pavlović i Sergej Milinković-Savić: Brazil može da napravi tri ekipe. FSS

S. S.

19.11.2022

Štoper reprezentacije Srbije Strahinja Pavlović smatra da je jučerašnja pobjeda nad Bahreinom rezultatom 5:1 idealna priprema za početak Svjetskog prvenstva.

- Lijepa atmosfera, dobra utakmica. Protivnik je bio motivisan, pružio jak otpor. U drugom poluvremenu su pali, pa smo na kraju lako dobili. Lijepa priprema pred prvu utakmicu protiv Brazila – osjetili smo malo vrijeme, temperaturu. Spremni smo za početak Svjetskog prvenstva - kazao je Pavlović i dodao:

- Brazil može da napravi tri tima, vidjet ćemo kojih jedanaest će izvesti.

"Napravili smo uvertiru za ono što nas čeka"

Sergej Milinković-Savić je u prvom meču kao otac obilježio pobjedu.

- Žao mi je što nisam tamo, ali došao sam na Svjetsko prvenstvo, tako da to nije problem. Odigrali smo dobar meč i napravili smo dobru uvertiru za ono što nas čeka. Rekao je i selektor da uradimo jedan dobar trening, da se istrčimo, pa da se spremamo za Brazil. Teško nam je bilo vrijeme kada smo tek došli, ali imamo još četiri dana, mislim da će svi da se naviknu i da će biti spremni kada krenu utakmice - rekao je Milinković-Savić.

Prva utakmica 24. novembra

Dodao je "ne znam ko će igrati za Brazil, oni imaju sastav da mogu da naprave tri prve postave – ko god bude igrao, pokazat će zašto je tamo, ali spremit ćemo i mi odgovore".

Utakmica sa Brazilom na programu je 24. novembra, a potom slijede dueli sa Kamerunom četiri dana kasnije i sa Švicarskom 2. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.